Blefer - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Blefer

Blefer

Lucky You (2007.)

Warner Bros. / Continental film

124' komedija, drama

Režija:           Curtis Hanson

Uloge: Eric Bana, Drew Barrymore, Debra Messing, Robert Duvall, Horatio Sanz

Scenario:        Eric Roth, Curtis Hanson

Producent/i:   Bruce Berman, Curtis Hanson, Carol Fenelon

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Blefer

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.43
7
0.00

markoboban 24.04.2010 Ocjena recenzije : 0.0

Svetlosti Las Vegasa

Proslavljeni američki režiser Curtis Hanson ('L.A. Confidential';'Wonder Boys';'8 Mile') snimio je ovu dramu, malo začinjenu romantikom, na pravom mestu, u Las Vegasu - prestonici kocke, zabave, 'lakih žena'...imajući u vidu da je reč o kartaškoj igri, pokeru,svakako igri koju svi ljubitelji kartanja smatraju najvećim izazovom ('kameno lice','poker face' i sl.). U središtu priče je Huck Cheever (Eric Bana),odrastao u razrušenoj porodici,čemu je najviše doprineo njegov otac,L. C. Cheever (Robert Duvall), koji relativno siguran posao službenika, menja za drugačiji, neizvesniji način života - kockarski.Huck i sam strastveni kockar, pokušava da sustigne oca, dvostrukog svetskog prvaka u pokeru, ali bez para tako nešto nije lakći. A potrebna je i sreća, uz samu veštinu. Kada je upoznao mladu i perspektivnu pevačicu Billie Offer (Drew Barrymore), Huck je čvrsto odlučio da nešto značajno postigne u životu, pa skuplja neophodnu sumu novca,uz nepovoljni 'deal' sa lokalnim zelenašem Roy Durucherom (zarada koju ostvari dele u odnosu 65%:35%), te se prijavljuje na svetsko prvenstvo u pokeru, u Las Vegasu (a gde drugde), ne bi li osvojio nagradu od 2,5 miliona dolara, plus konačno izašao iz senke slavnog oca i dokazao mu nekle stvari.Sam kraj filma jeste malo neočekivan, ali u suštini scenario je prilično kliše, pa čak i romansa izmedju Hucka i Billie nije dovoljna razradjena. Gluma glavnih likova takodje prati scenario, dakle ništa posebno (osim Roberta Duvalla). Dobra strana u filmu je svakako prikaz kako se poker igra, vidimo da se tretira kao sport i shodno tome, prenosi na TV-u.Medju igračima vlada odredjeni fair-play i pravila igre su jasno definisan, pa sudija u ovoj igri nema neki veći uticaj (kao u nekim drugim sportovima).Ako imamo u vidu trajanje filma od nešto preko 2 sata,svakako da smo očekivali nešto više.Ovako, samo konstatacija-prosek, a to nije u skladu sa renomeom Mr Hansona.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

aakkoonn 15.01.2010 Ocjena recenzije : 1.0

pokerrr!!!!!!!!!!!

odlican film, svakako pogledat!!!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

APP 26.11.2007 Ocjena recenzije : 0.0

Za poker fanove

Ovom filmu me privukla radnja o rivalstvu dvojice vrhunskih igrača pokera. Kad se k tome doda da je riječ o ocu i sinu koji se baš i ne vole, svjetskom prvenstvu u pokeru kojeg obojica žele osvojiti, te ljubav sina prema dobroćudnoj pjevačici, film mora biti dobar. Naravno ne smiju se zaboraviti ni velikani iza kamere; Hanson kao redatelj i scenarist, i Eric Roth kao scenarist.
Ipak nije ispalo sve tako idealno. Prvo što me donekle razočaralo (jer nije riječ o slaboj strani filma, nego jednostavno o nekakvoj mojoj predrasudi) je to što se ovdje radi o profesionalnim pokerašima kao sportašima, dok sam ja očekivao da će biti riječ o pokerašima-prevarantima koji raznim trikovima dobivaju partije. Svejedno svijet profesionalnog pokera je odlično i realno prikazan, a tome su svakako pridonijeli i stvarni profesionalni pokeraši koji se pojavljuju u filmu.
Druga stvar koja je mogla biti bolja, po meni je odnos između likova koje glume Bana i Barrymore. Njemu se nije posvetilo dovoljno pažnje i prostora u filmu, tako da (bez obzira što je riječ o kvalitetnim glumcima) on ostaje prilično nedorečen. Film bi bolje funkcionirao da se njihovoj ljubavnoj vezi posvetilo više pažnje, ili da se to svelo na minimum, tako da se sva pažnja usmjeri na odnos oca i sina.
Upravo je taj odnos(rivalstvo oca i sina, uzajamna tvrdoglavost i prošlost koja ih povezuje) kvalitetniji dio filma, zahvaljujući odličnim rolama Bane i Duvalla.
Posebno još valja istaknuti i odlično snimljene scene kartanja u koje je Hanson uspio prenijeti svu napetost i nevidljive tenzije, te odličnu uvodnu scenu cjenkanja glavnog junaka u zalogajnici.
Čak i ako niste veliki ljubitelj pokera i kartanja, mislim da će vam se film svidjeti, dok pravim zaljubljenicima u karte film svakako preporučam.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: