Noć vještica - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Noć vještica

Noć vještica

Halloween (2007.)

MGM / Discovery film i video

109' horor

Režija:           Rob Zombie

Uloge: Malcolm McDowell, Brad Dourif, Tyler Mane, Daeg Faerch, Sheri Moon

Scenario:        Rob Zombie

Producent/i:   Malek Akkad, Andy Gould, Rob Zombie

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica
imdb

Noć vještica

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
28
0.00

Mali Michael Myers je odrastao i narastao, a raste i broj njegovih žrtava. Remake kultnog hororca Johna Carpentera iz 1978.

Michael Myers je u najmanju ruku bio neobičan dječak. Šutljiv, otuđen i mentalno nestabilan desetogodišnjak smješten je u umobolnicu nakon što je počinio pravi obiteljski pokolj – ubio je majčinog dečka, stariju sestru i njezinog dečka. Poštedio je jedino svoju mlađu sestricu Laurie. U bolnici mu je omiljena zabava izrađivanje maski za Halloween koje odbija skinuti.

Nakon šesnaest godina zatočeništva i skrivanja iza maske Michael bježi iz bolnice i odmah se vraća 'starim navikama'. Odlazi u rodni grad Haddenfield, u potragu za svojom mlađom sestrom Laurie, a usput ubija svakoga tko mu se ispriječi na putu. Doktor Loomis, koji ga je liječio i jedini poznaje njegovu ubilačku narav panično pokušava spriječiti tragediju.


'Noć vještica', r: Rob Zombie

Jedno vrijeme se čak šuškalo da će ovaj remake raditi Oliver Stone, ali u konačnici se posla primio Rob Zombie ('Ukleta kuća'). On je režirao, napisao i producirao ovaj film, ali veliki projekt se brzo pretvorio u veliki podbačaj. Kritika ga je dočekala na nož već samim time što se usudio dirnuti u originalni Carpenterov klasik. Možda je Zombie od početka imao krivi stav: 'Michael Myers, Jason, Freddy i Pinhead više nisu strašni jer su svima dobro poznati. Mi ćemo se vratiti na početak i tako otkloniti predrasude o liku jer više nitko ne misli da je Michael strašan. Postao je skoro kao Djed Božićnjak.'

Rezultat - mizernih 24% pozitivnih kritika na Rotten Tomatoesu, ostale ga najčešće proglašavaju neuzbudljivim i nezanimljivim. Izgleda da su katastrofu predvidjeli i sami distributeri, pa je film pušten u kina već 31. kolovoza, debelo prije Noći vještica. Iz internetskih tračeva da se zaključiti da je razlog tomu 'Slagalica strave 4' koji je u SAD-u premijerno prikazan pred nekoliko dana, a s kojim se nisu htjeli natjecati na kino blagajnama. Ipak, film vrijedi pogledati, ako ni zbog čega drugoga onda zbog usporedbe s Carpenterovim originalom koji nije dostojan ovakve filmske reciklaže.