Ja, špijun - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ja, špijun

Ja, špijun

I Spy (2002.)

C-2 Pictures

97 min akcija, avantura

Režija:           Betty Thomas

Uloge: Eddie Murphy, Owen Wilson, Famke Janssen, Malcolm McDowell, Gary Cole, Phill Lewis, Viv Leacock

Scenario:        David Ronn, Jay Scherick, Cormac Wibberley, Marianne Wibberley

Producent/i:   Mario Kassar, Betty Thomas, Jenno Topping, Andrew G. Vajna

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Ja, špijun

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.33
3
0.00

lincoln_osiris(RDJ) 19.12.2010 Ocjena recenzije : 0.0

Solidna komedija

Ovaj film je jedna sasvim solidna komedija, ništa više od toga...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Darrabban 26.12.2009 Ocjena recenzije : 4.0

Neinventivna akcijska komedija

Gledajući "I-Spy" postaje jasno zašto je žanr buddy-buddy komedija gotovo izumro od osamdesetih i devedesetih naovamo. Ako ne pogodite nekoliko ključnih elemenata, ponajprije dobar odabir glumaca, onda će cijela stvar loše funkcionirati.

Što se ovog filma tiče, teško mogu reći da se izdiže iz prosječnosti. Ima nekoliko zabavnih trenutaka, no trebalo je to daleko bolje. Tandem Murphy-Wilson nisu loši, ali nedostaje tu kemije, tako da su daleko od zaigranosti Gibsona i Glovera u 'Smrtonosnom oružju'. Eddie Murphy je prilično dobar kao lajavi i sam sobom zaokupljen boksač-zvijezda koji igrom slučaja postaje špijun. Osobno Owena Wilsona ne volim kao glumca jer uvijek ponavlja jednu te istu ulogu i ovaj film nije izuzetak. Barem se solidno uklapa u ovaj tip akcijske komedije, a prava je šteta što lijepa Famke Janssen nije dobila veću minutažu jer krade gotovo svaku scenu svojom pojavom.

Naravno, priča je očekivano banalna i predvidljiva (ponegdje i šuplja), ipak to nije tip filma gdje možete očekivati dramske vrhunce. Nažalost, film pati od previše rutinizirane i jednolinijske režije Betty Thomas, gdje bi fini osjećaj za buddy-buddy komediju i dinamičnost bitno pomogao. Redateljica to ne uspijeva postići već čisto "izgurava" priču do kraja oslanjajući se na šarm glavnih glumaca koji su solidni, ali ipak ne mogu izdići ovaj film iz prosječnosti.

Neinventivna, pomalo repetitivna komedija koja ne nudi ništa novog osim malo zabave za jednokratno gledanje. Pogledajte zbog zgodne Famke ili ako ste fan Eddija Murphyja.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: