Predigra za brak - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Predigra za brak

Predigra za brak

Good Luck Chuck (2007.)

Lionsgate Entertainment / Blitz film i video

96' komedija, romansa

Režija:           Mark Helfrich

Uloge: Dane Cook, Jessica Alba, Dan Fogler

Scenario:        Josh Stolberg

Producent/i:   Tracey E. Edmonds, Russell Hollander, Mike Karz, Barry Katz, Brian Volk-Weiss

Zemlja:          SAD / Kanada

Linkovi: službena stranica
imdb

Predigra za brak

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.38
26
0.00

markoboban 13.10.2010 Ocjena recenzije : 5.0

Čak za srećan brak

Mark Helfrik debituje kao režiser romantičnom komedijom,čija je radnja fokusirana na razmatranje muško-ženskih odnosa i na posledice koje iz toga mogu proisteći.U centru zbivanja je Čarli Logan (Dejn Kuk) ugledni stomatolog,zašao u 4. deceniju koji nikako da se skrasi.Pomalo umoran od brojnih avantura sa devojkama za jednokratnu upotrebu,on u dubini duše žudi za onom pravom,sa kojom bi proveo ostatak života u ljubavi,slozi,u miru uz par klinaca...Kada na venčanju jedne njegove bivše devojke sazna da svaka žena sa kojom je imao seks, ubrzo nakon avanture s njim, završi pred oltarom sa izabranikom svoga srca,postaje zbunjen i zabrinut,počinje da se preispituje gde je pogrešio!?Tako se vraćamo nekih 25 godina unazad,kada je kao desetogodišnjak igrajući masne fote odbio da izvrši zadatak,tj. da poljubi devojčicu Got, a ova mala pomalo uvrnuta klinka, baca kletvu na njega: da nikad ne pronađe pravu ljubav.Kada se proširi 'kakav ga glas bije' kod njega defiluje mnoštvo žena,uverene da nakon njega sledi udaja za onog pravog.Njegov najbolji prijatelj i plastični hirurg Stju (Den Fogler) na stvari gleda potpuno obrnuto – nastoji da smuva što god mu dođe u ordinaciju,pa i šire.Život ispunjen seksom,bez iskrene ljubavi sa bilo kojom od tih žena koje 'obrne u postelji' čini ga usamljenim i pomalo depresivnim.No sve se menja kada upozna,lepu,ali smušenu Kam (Džesika Alba).Ona radi kao biolog,stručnjak je za pingvine,što će implicirati nekoliko urnebesnih scena u akvaparku.Čarli uspeva da je zbari,ali nije siguran da li da napravi sledeći korak – da je odvede u krevet,imajući na umu kletvu.Prava ljubav nateraće ga na niz kompromisa i na mnoge žrtve,sve u cilju da zadrži Kam. Ova komedija za odrasle inspirisana je stvarnim likom po imenu Stiv Glen,koji je proživeo nekoliko raskida s nekolicinom devojaka, koje su se potom vrlo brzo srećno udale.Uloga pomalo smotane i zbunjene Kam,baš dobro pristaje Džesiki Albi,mada se mora priznati da i Dejn Kuk nije loš u tumačenju svog lika (kao ono seks bez ikavih obaveza),za koga bi mnogi slobodni muškarci dali sve što imaju.Ima dosta britkih dijaloga kojima se potencira komika situacije u koju su zapali glavni likovi. Zbog potrebe snimanja scena sa pingvinima, jedna od lokacija na kojoj je snimano je i Aquarium - Stanley Park u Vancouveru,dok je mahom ostatak filma snimljen u L.A. kao i u Edmontonu.Jako zabavno sa večito zahvalnom temom.Prikazano na jedan posebno duhovit način.Svakako pogledati, naročito se ovo odnosi na ljubitelje podžanra – romantična komedija.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

goodye 06.04.2010 Ocjena recenzije : 0.0

good luck chuck

Bas sam sinoc gledao film, i mogu reci da me pola filma ostvilo bez daha, stvarno sam se smijao, odavno nisam tako, ali sam kraj filma, mi je toliko zamoran i bezveze, da mi je pokvario film.

Moja preporuka je pogledati film, stvarno ima scena di cete odvaliti, ali bas..., a opet na kraju filma, jedno 15-20 min je tako dosadno za nepovjerovati.

BTW, alba mi je super u ovom filmu, malo jest anoreksicna, ali slatka je i solidno je odglumila.

Ocjena za film 5/10

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

andrej 25.12.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Presuper

haha joj kad se sjetim tog filmaaaaa plače mi se od smijeha ne znam al film me je totalno oduševio i nije tipična komedija i alba se pokazala opet pravom glumicom čak u svim žanrovima ali u ovom nekako pogotovo i sviđa mi se kako se snašla u ovakvoj ulozi smotane cure ma film je za plus 5 i stvarno me je nasmijao morat ću g ajoš gledat sto puta haha ma preporučam ga svim heh

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

CityKino 13.07.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Predigra za zabavu

Evo nakon dužeg vremena odbijanja konačno sam odluči pogledati film, i sad mi je žao što nisam ranije. Uglavnom jedna od boljih ljubavnih komedija koje sam imao prilike gledati. Sve mi se nekako čini dobro dozirano, bez nekog prevelikog forsanja iako film sadrži par klišeja. (nespretna cura s čudnim poslom, neugledni najbolji prijatelj opsjednut siama).

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

lkj 04.04.2008 Ocjena recenzije : 1.0

alba glumi očajno

filmić je ok, za opustiti se, ima dobrih fora, ali sve je prenategnuto i jessica alba glumi toliko loše da to nije za gledati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Mihaela 03.04.2008 Ocjena recenzije : 1.0

Pa gdje je humor?

Uvijek tvrdim da je nezahvalno kritizirati filmove, a posebno komedije ali ovo me nije nasmijalo ni grama. Ne vjerujem da je Alba pristala na ovo. Glavni lik je poludebil a najbolji prijatelj mu je totalni kreten. U sat i pol filma samo jedna dobra fora kad Chuck veli svom idiotskom frendu da Gandhi nije bio Amerikanac. I to je to! Sve ostalo previše sirovo, previše rastegnuto, previše ne-smiješno za film koji se zove komedija.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

toomoo 28.03.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Dosta dobro...

Uspoređujući ovu komediju sa superbedom i zalomilo koje su očajne komedije,definitivno predigra za brak.Ona scena kada debela maže onaj batak je strašna...svakako preporučujem za pogledati...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

bad_blue_girl_14 10.01.2008 Ocjena recenzije : 0.0

simpatično

moram se složiti da je ovo jedna klasična komedijica i ništa dubokoumno, no mene je nasmijala i opustila.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mrkemil 17.11.2007 Ocjena recenzije : 3.0

Klasična Nova Komedija

Klasična nova komedija sa ne baš suptilnim humorom, ali ipak nešto bolja od Superbada i Zalomilo Se. U svim novim komedijama uvijek mora biti napušeni čudak, pa tako i u ovome. Čini mi se da Jessica Alba polako kreće putem anoreksije kao i Keira Knightley. U prošlim filmovima je očito bila deblja i privlačnija. Film za razbibrigu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: