Zavodnik - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Zavodnik

Zavodnik

The Heartbreak Kid (2007.)

Dreamworks Pictures / Blitz film i video

115' komedija, drama, romansa

Režija:           Peter Farrelly, Peter, Bobby Farrelly

Uloge: Ben Stiller, Michelle Monaghan, Malin Akerman, Jerry Stiller, Rob Corddry, Carlos Mencia, Scott Wilson, Danny McBride, Stephanie Courtney, Polly Holliday, Roy Jenkins

Scenario:        Scot Armstrong, Leslie Dixon, Peter, Bobby Farrelly, Peter Farrelly, Kevin Barnett

Producent/i:   Ted Field, Bradley Thomas

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica
imdb

Zavodnik

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.18
28
0.00

Je li vam poznat onaj slatkasti osjećaj nervoze kada određena osoba uđe u vaš videokrug? Kada ga iskusite, ne poduzimajte ništa i čekajte da vas prođe.

Eddie Cantrow (Ben Stiller) živio je prilično normalnim samačkim životom sve dok u njega nije ušetala zanosna plavuša Lila (Malin Akerman). Bila je to ljubav na prvi pogled te je Eddie, pod pritiskom svoga oca Doca (Jerry Stiller) i najboljeg prijatelja Maca (Rob Corddry), nakon samo tjedan dana poznavanja, zaprosio 'ljubav svog života'. Odmah nakon vjenčanja, mladi par odlazi na zasluženi medeni mjesec u Mexico, a na putu do tamo Eddie otkriva da Lila ipak nije oličenje savršenstva.

Putujući obalom Californie Eddie shvaća da je počinio strašnu pogrešku. Njegova ljupka žena pretvara se u nepodnošljivu i iritantnu vješticu te on po dolasku u Mexico čini sve kako bi što manje vremena provodio s njome. Ipak, Eddie na svom medenom mjesecu upoznaje simpatičnu Mirandu (Michelle Monaghan), djevojku u kojoj prepoznaje svoju srodnu dušu. Naravno da ona nema pojma da je on oženjen te sada Eddie mora smisliti kako da se izvuče iz ralja nepodnošljivog braka te kako osvojiti ženu svojih snova.


'Zavodnik', trailer

Zavodnika su režirali majstori komedije braća Farrelly koji su dosada napravili hrpu komičnih klasika - 'Glup i gluplji', 'Ja, ja i Irena' i 'Svi su ludi za Mary' u kojem je također glavnu mušku ulogu odigrao Ben Stiller. Usprkos izvrsnim režiserima te zabavnom Stilleru, film nije uspio osvojiti kritičare.

Na Rotten Tomatoes dobio je samo 29%, a negativne kritike se uglavnom odnose na neorginalnost te nemaštovitost u odnosu na original (The Heartbreak Kid iz 1972.). Brian Webster je za Appolo Guide napisao da 'film ima dovoljno humorističnih scena koje će držati publiku zainteresiranom' dok Armond White za New York Press tvrdi kako 'publika zaslužuje i očekuje više od braće Farrelly'.

Na kraju, ne možemo se oteti dojmu da potencijal ovog filma nije iskorišten u potpunosti, a to pokazuju i kritike koje tvrde da film ima svojih momenata, ali da to nije dovoljno da ga učini interesantnim. Ipak, sve odane fanove Stillera i braće Farrelly 'Zavodnik' će zasigurno uspjeti zavesti.