Hitman - Agent 47 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Hitman - Agent 47

Hitman - Agent 47

Hitman (2007.)

20th century Fox / Continental film

100' akcija, triler

Režija:           Xavier Gens

Uloge: Timothy Olyphant, Dougray Scott, Olga Kurilenko, Robert Knepper, Ulrich Thomsen, Michael Offei

Scenario:        Skip Woods

Producent/i:   Adrian Askarieh, Luc Besson, Chuck Gordon, Pierre-Ange Le Pogam

Zemlja:          Francuska / SAD

Linkovi:

službena stranica
imdb

Hitman - Agent 47

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.52
52
0.00

Agent 47 profesionalni je hladnokrvni ubojica. No, situacija se mijenja i lovac postaje lovina sa samo jednom misijom – preživjeti. Nezgodno...

Agent 47 (Timothy Olyphant) strogom obukom pretvoren je u savršeni stroj za ubijanje. On je profesionalni plaćeni ubojica koji svojim najjačim oružjima, jakim živcima i morbidnom satisfakcijom, učinkovito eliminira svoje mete. 47 ujedno predstavlja zadnje dvije znamenke barkoda tetoviranog na njegovome vratu, kao i jedino mu ime. I dok Agent 47 uredno odrađuje svoje ugovore, ono što se činio kao samo još jedan dan u uredu pretvara se u kaos u kojem, čini se, svi žele Hitmanovu glavu.

Jedan posao kreće u neželjenom smjeru i Agent 47 se ubrzo nađe u središtu državnog udara. On pokušava otkriti tko mu je smjestio i zašto ga žele maknuti iz igre te bježi diljem istočne Europe dok su mu Interpol i ruska vojska za petama. Kao da sve to nije dovoljno, gospodin plaćeni ubojica se prvi put u životu zaljubljuje u prelijepu i problematičnu djevojku te bi mu sada najveća prijetnja mogla postati uskomešana savjest i nepoznati tinejdžerski osjećaji.


'Hitman', trailer

Zanimljivo je da je 'Hitman – Agent 47' nastao po uzoru na veoma poznatu i uspješnu istoimenu kompjutersku igricu koja je, polučivši povoljne marketinške rezultate, doživjela nekoliko nastavaka te također svoje konzolaške verzije. No uspjeh na tržištu kompjuterskih igara ne znači nužno uspjeh i na kinoblagajnama, a s time se slažu i filmski kritičari koji su uratku redatelja Xaviera Gensa dodijelili 11% na Rotten Tomatoes.

Wafflemovies.com pišu da je ovo 'prava stvar za one koji vole eksplozije, krv i seksi Ruskinje s minicama i dugim nogama', ali svi se slažu da su gluma, režija i produkcija katastrofa, a komentar Stephena Whittya - 'Jadan film' - objavljen u Newark Star-Ledgeru sažima esenciju.

Iako 'Hitman – Agent 47' nije osvojio simpatije kritičara koji su rijetko naklonjeni pucačini i akciji, izgleda da se ipak svidio publici. Komentari gledatelja su većinom pozitivni, a sigurno je da će oni koji preferiraju akcijski žanr te oni kojima se svidjela video-igrica htjeti pogledati film.