Fantastično putvoanje: Priča o grupi The Who - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Fantastično putvoanje: Priča o grupi The Who

Fantastično putvoanje: Priča o grupi The Who

Amazing Journey: The Story of The Who (2007.)

Universal Pictures / Continental film

120' dokumentarni, glazbeni

Režija:           Paul Crowder, Murray Lerner

Uloge: Roger Daltrey, Pete Townshend, John Entwistle, Keith Moon, Richard Barnes

Scenario:        Mark Monroe

Zemlja:          Velika Britanija, SAD

Linkovi: imdb

Fantastično putvoanje: Priča o grupi The Who

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
1
0.00

Prikaz karijere legendarnih Whoavaca uz sliku i riječi Petea Townshenda i Rogera Daltreya vraća nas u zlatna vremena ovog kultnog benda.

Četvorica Londončana koja su početkom šezdesetih svirali po barovima postali su jedna od značajnijih grupa u glazbenoj povijesti. Roger Daltrey, Pete Townshend, John Entwistle i Keith Moon bili su različite individue koje su se pronašle u studiju i na pozornici.

Dokumentarac se bavi mnogim zanimljivim detaljima u karijeri grupe. Posebna je pozornost posvećena smrti bubnjara Keitha Moona koji se predozirao 1978. i basistu Johnu Entwistleu koji je, nakon uzimanja kokaina, umro od posljedica srčanog udara prije početka turneje 2002. godine.

Vrlo je zanimljiva i novija povijest, točnije 2003. kada je Townshend povezan sa dječjom pornografijom te njegov odnos sa Daltreyem koji ga je zdušno branio da bi naposljetku, nakon 24 godine pauze 2006. snimili i novi studijski album 'Endless Wire'.

Detaljniji uvid iza kulisa benda dobivamo kroz brojne intervjue, među ostalima i sa Townsendom i Daltreyem, bivšim menadžerom Chrisom Stampom, producentom Glynom Johnsom, Moonovom zamjenom Kennyjem Jonesom i dr.

Na dvostrukom DVD izdanju nalazi se i davno izgubljena snimka iz Railway Hotelu 1964. godine, najranije poznata snimka nastupa benda.

i.k.