Osvetnički masakr - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Osvetnički masakr

Osvetnički masakr

Severance (2006.)

Magnolia Pictures / UCD

96' komedija, horor, triler

Režija:           Christopher Smith

Uloge: Laura Harris, Danny Dyer, Tim McInnerny, David Gilliam, Toby Stephens

Scenario:        James Moran, Christopher Smith

Producent/i:   Michael Kuhn, Jason Newmark, Finola Dwyer

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Osvetnički masakr

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
4
0.00

markoboban 11.02.2013 Ocjena recenzije : 5.0

Timski duh

Grupa zaposlenih u velikoj kompaniji za proizvodnju oružja, 'Palisade Defence', stiže u Mađarsku na izlet. Cilj je da zajednički provedu aktivan odmor, radi stvaranja timskog duha.Međutim, umesto uživanja u prirodi, na svežem planinskom vazduhu, ekipa se zaglavi u šumi i naiđe na oronulu kućerinu, koja im je poslužila kao smeštaj.Prave nevolje tek ih očekuju, kada se nađu na meti neprijateljski nastrojenih vojnika, kojima je ubijanje samo dobar vid zabave...Britansko-nemačka koprodukcija u koju je uloženo oko 5,000,000 €, a snimano je na lokacijama u Mađarskoj (neki setovi odrađeni su i na ostrvu Man).Angažovana je ekipa mahom britanskih glumaca, uz nekoliko lokalaca kojima su dodeljene sporedne uloge - negativci, devojke za poslovnu pratnju, vozač autobusa.U režiserskoj stolici zaseo je mladi Christopher Smith ('Creep' iz 2004.).Samu priču, napisao je James Moran, pod nazivom 'Severance', od čega je nastao filmski scenario, kao plod zajedničkog rada, Smitha i Morana.Miks horora i komedije uglavnom teško može da zadovolji očekivanja publike.Nažalost i ovde je to slučaj.Smith je nastojao da nam ponudi zabavan film, sa dosta britanskog (crnog) humora, nešto malo 'gore' sastojaka i da sve to začini mladim zanosnim telima razgolićenih Mađarica.Problem je što scenario izgleda kao skup bljutavih klišea, nabacanih bez ikakvog uticaja na dinamiku radnje.A gluma je blago rečeno, loša.Osim Danny Dyera koji je prosipao neke gotivne fore, ostali kao da nisu bili u istom filmu.Posebno je
iritantna bledunjava plavuša Laura Harris.Da Smith nije ponudio ništa osvežavajuće, dokaz je i ideja o istorijatu kuće u koju je odsela družina.Navodno nekada je tu bila ludnica, a sličnu 'žvaku', Smith nam je već prodao u svom režiserskom prvencu 'Creep'. Dakle, niti će vas nešto posebno nasmejati, a još manje zaplašiti, tako da je najbolje preskočiti, jer film nije ponudio ama baš ništa novo što već niste videli u mnoštvu horora (ili komedija kako hoćete) slične sadržine.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

CityKino 09.05.2010 Ocjena recenzije : 0.0

Funny strana horora :)

Vrlo neobičan “horor” koji pokazuje smiješnu stranu ubijanja I borbe za goli život kakav smo navikli u filmovima poput npr. Hostela. Naravno ovo “smiješno” ne znači da se radi o parody na neki od “kultnih” horora već samo dobro ukomponiranih “nespretnosti” likova, jer ipak lovica po kući ili šumi nemože uvijek ispasti po špagi... Neobičnu atmosferu podiže I alternativna režija kao I sami glumci koji su predodređeni za niskobuđetne filmove (osim plavuše koja je poznata).... Uglavnom malo se I nasmijete uz kolinje :)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: