Bivši dečko - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Bivši dečko

Bivši dečko

The Ex (2007.)

The Weinstein Company

93' komedija, romansa

Režija:           Jesse Peretz

Uloge: Zach Braff, Amanda Peet, Jason Bateman, Charles Grodin, Mia Farrow, Donal Logue, Amy Poehler, Amy Adams

Scenario:        David Guion, Michael Handelman

Producent/i:   Anthony Bregman, Anne Carey, Ted Hope

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stanica

Bivši dečko

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.89
9
0.00

Tom je oličenje modernog muškarca – po cijele dane sjedi doma i izigrava kućanicu dok žena zarađuje za život. Ali odjednom sve se mijenja...

Mladi bračni par koji čine Tom Reilly (Zach Braff) i njegova žena Sofia (Amanda Peet) odlučio se za ne baš tradicionalnu podjelu obiteljskih uloga. Sofia je uspješna odvjetnica koja svojim teškim i napornim radom prehranjuje obitelj, a Tom je nezaposlen te je njegovo jedino zaduženje pružanje potpore, ljubavi i razumjevanja. No, stvari se mijenjaju kada njihova mala obitelj dobije prinovu te Sofia odluči da je ništa, čak ni karijera, neće spriječiti da se u potpunosti posveti djetetu tako da sada Tom mora pronaći posao i zbrinuti svoju obitelj.

Rileyevi odluče preseliti iz New Yoka u Sofijin rodni grad u Ohio gdje će Tom raditi za svog punca Boba (Charles Grodin) u reklamnoj agenciji 'Sunburst Communications'. Da stvari budu gore, njegov nadređeni je Sofijin bivši dečko Chip (Jason Bateman), Bobov miljenik koji nikada nije prežalio prekid sa Sofiom. On čini sve kako bi zagorčao život jadnom Tomu. Mnoštvo vješto prikrivenih podlih trikova kod Toma stvaraju osjećaj paranoje te ubrzo zamrzi svoj posao. Sve to utječe na njegov odnos sa Sofiom te njihov brak nailazi na najveću kušnju do sada.


'Bivši dečko', trailer

'Bivšeg' je režirao ne baš poznati Jesse Peretz, a u SAD-u je trebao izaći pod nazivom 'The Fast Track'. No, producentima je bolje zvučalo 'The Ex'. Što se kritičara tiče možda bi bilo bolje da 'Bivši', pod kojim god nazivom, uopće nije ugledao svjetlo dana. Na  Rotten Tomatoes ima nezavidnih 19%, a opće je mišljenje da boluje od nevješte režije i iritantnih i neugodnih likova. S time se, ipak, ne slažu svi pa tako Jeanne Aufmuth tvrdi da film neće osvojiti nikakve prestižne nagrade, ali će vas nasmijati do suza.

Sudeći prema castingu, 'Bivšem' bi mnogi pripisali siguran uspjeh te ga okarakterizirali kao jednu od boljih komedija u posljednje vrijeme. Zach Braff glumi, režira i producira u poznatoj humorističnoj seriji 'Stažist' (u kojoj se pojavio i Jason Bateman u epizodnoj ulozi) te je glumio u još nebrojeno mnogo komičnih serija i filmova. Amanda Peet se proslavila ulogom u zabavnoj tv seriji 'Jack i Jill', a glumila je i u popularnim komedijama 'Ubojica mekog srca' i 'Povratak ubojice mekog srca'. Iako znaju tajne zanata 'iskusni komičari i pokoja dobra fora ne čine nužno dobar film' piše Angel Cohn za Tv Guide's Movie Guide.

'Bivši' je još jedna u nizu komedija koja ne nosi ništa spektakularno novo i inovativno, ali će zahvaljujući poznatim komičnim facama i pomalo ofucanim, ali još uvijek upotrebljivim humorom privući publiku željnu razbibrige.