Dva Jakea - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Dva Jakea

Dva Jakea

The Two Jakes (1990.)

Paramount Pictures / Blitz film i video

138' krimi, drama, misterija

Režija:           Jack Nicholson

Uloge: Jack Nicholson, Harvey Keitel, Meg Tilly, Madeleine Stowe, Eli Wallach

Scenario:        Robert Towne

Producent/i:   Robert Evans, Harold Schneider, Alan Finkelstein

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Dva Jakea

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Nastavak kultnog krimića 'Kineska četvert' pod ravnanjem Jacka Nicholsona zamršena je priča o preljubima i poslovnim interesima.

'Kineska četvrt' Romana Polanskog iz 1974. snimljen prema scenariju Roberta Townea slovi kao jedan od najboljih krimića sedamdesetih što je bio i više nego dobar razlog da se snimi nastavak. Iako ga je sam Towne namjeravao snimiti još 1985. godine ta je čast pripala Jacku Nicholosonu koji je ušao u sukob sa producentom Robertom Evansom i scenaristom Roberom Towneom.

Nicholson glumi Jakea Gittesa, srednjovječnog privatnog detektiva specijaliziranog za slučaje bračne nevjere. Pratimo rad na slučaju Jakea Bermana (Harvey Keitel) koji sumnja da ga žena (Meg Tilly) vara. Ovaj ga o tome izvijesti na što Berman ubije ženinog ljubavnika.

Gittes uz to saznaje da su Berman i ljubavnik ortaci u tvrtki koja se bavila prodajom nekretnina i građevinskog zemljišta. Između njih je postojao ugovor u kojem stoji da ako jedan umre drugi nasljeđuje nekoliko milijuna koje je preminuli uložio u zajedničku tvrtku.

Uspije li uz pomoć vrsnog odvjetnika dokazati da je kolegu i ortaka ubio u nesvjesnom stanju Bermanu će pripasti novac, u protivnom isti će se naći na računu njegove udovice.

i.k.