Upoznajte Joe Blacka - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Upoznajte Joe Blacka

Upoznajte Joe Blacka

Meet Joe Black (1998.)
178' drama, fantastika, romansa

Režija:           Martin Brest

Uloge: Brad Pitt, Anthony Hopkins, Claire Forlani, Marcia Gay Harden, Jeffrey Tambor

Scenario:        Bo Goldman

Producent/i:   Martin Brest

Zemlja:          Sad

Linkovi: imdb

Upoznajte Joe Blacka

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.37
19
0.00

William Parrish (Anthony Hopkins) je njujorški medijski mogul koji na svoj 65. rođendan osjeća kako mu se bliži kraj. Njegove slutnje su više nego opravdane, a to mu dolazi potvrditi i Smrt osobno, i to u obliku plavokosog mladića pod pseudonimom Joe Black (Brad Pitt).

Smrt, doduše, nema namjeru Parrisha odvesti odmah na put. Činjenica, što je Parrish uspio postati bogatašem, a da nije izgubio moralni kompas, ga zaintrigira. Joe Black odlučuje Parrisha uzeti kao svog vodiča u svijetu živih. Smrt/Joe Black ubrzo shvaća da mu se taj svijet prilično sviđa - otkriva čari života, ali i Parrisheve lijepe kćeri Susan (Claire Forlani). Njoj se, pak, neznanac počinje sviđati, zbog čega odluči i napustiti svoga zaručnika Drewa (Jake Weber), Parrishovog pomoćnika koji bez uspjeha pokušava njegovu tvrtku fuzionirati s drugom moćnom korporacijom...

Remake filma 'Smrt na dopust' iz 1934. godine. Mnogi kritičari su zamjerali razvučenost i predugo trajanje. No drugi, poput Roger Eberta, smatraju da ga to čini osobnijim i dodaje melankoličnoj atmosferi, te ga smatra odličnom studijom ljudske prirode.