Dobrodošli u Švicarsku - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Dobrodošli u Švicarsku

Dobrodošli u Švicarsku

Bienvenue en Suisse (2004.)

Pa-dora

105' komedija

Režija:           Léa Fazer

Uloge: Vincent Perez, Emmanuelle Devos, Denis Podalydès, Walo Lüönd, Scali Delpeyrat, Peter Wyssbrod

Scenario:        Léa Fazer

Producent/i:   Bruno Pésery

Zemlja:          Francuska, Švicarska

Linkovi: imdb

Dobrodošli u Švicarsku

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

1.00
2
0.00

Steroreotipna komedija u švicarsko-francuskoj produkciji o, pogodili ste, švicarcima i francuzima.

Thierry je Francuz švicarskih korijena koji sa djevojkom Sophie nevoljko odlazi u Švicarsku na bakin sprovod. Kako i priliči Francuzima, oni kasne na sprovod što, naravno, ne prolazi najsretnije kod supertočnih Švicaraca.

Pozvani su na sastanak sa dvojicom braće pokojnice na kojem ih očekuje iznenađenje. Baka im naime ostavila pravo bogatstvo, točnije 6 milijuna švicarskih franaka proizašlih iz obiteljske tvornice čokolade koje valja podijeliti između troje unuka.

Naravno, postoji i famozni 'ali'. Moraju uvjeriti dvojicu ujaka da će pametno uložiti novac. Dvojica uspijevaju od prve što se ne može reći za Henryja, koji nije upoznat sa obiteljskom tradicijom i zemljom svojih predaka. Ujaci ga stoga nastoje naučiti švicarskim običajima i kulturi što će dovesti do nemalog broja humorističnih situacija.

Ova se komedija svodi na ismijavanje francuskih i švicarskih stereotipa no isti vješto izbjegavaju zamke koje proizlaze iz tog koncepta. U svakom slučaju teško da će se Francuz i Švicarac naći uvrijeđenima.

i.k.