Nebo može čekati - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Nebo može čekati

Nebo može čekati

Heaven Can Wait (1978.)

Paramount Pictures / Blitz film i video

101' komedija, fantastika, sportski

Režija:           Warren Beatty, Buck Henry

Uloge: Warren Beatty, Julie Christie, James Mason, Jack Warden, Charles Grodin

Scenario:        Warren Beatty

Producent/i:   Ron Howard

Zemlja:          SAD

Linkovi:

imdb

Nebo može čekati

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Warren Beaty nije mogao čekati Muhammada Alija te je, uz manje izmjene u scenariju, sam preuzeo ulogu nesretnika koji je pogreškom završio na nebu.

U remakeu filma 'Dolazi g. Jordan' Alexadera Halla iz 1941. u naslovnoj se ulozi trebao naći tada još aktivni boksač Muhammad Ali no on se zbog obaveza nije mogao posvetiti ovom projektu. Beaty je sam preuzeo njegovu ulogu pretvorivši boksača u igrača američkog nogometa, pošto mu je football bio bliži od boksa.

On je Joe Pendleton, vrhunski igrač koji pogreškom svog nebeskog pratitelja zabunom završava na nebu. Vrhovni nebeski autoritet osobno se angažira oko ispravljanja pogreške svog neiskusnog pulena no ne uspjeva spasiti Joeovo, već kremirano tijelo.

Ne preostaje mu ništa drugo nego ponuditi Joeu neko drugo tijelo u kojem će se ovaj vratiti na zemlju. Nakon niza odbijenica prihvaća ono bogatog industrijalca Farnswortha kojeg su otrovali žena i njezin ljibavnik, njegov osobni tajnik.

U odabiru domaćina pomogla mu je atraktivna Betty koja od Farnswortha traži da stopira projekt poguban za zdravlje stanovnika njezina kraja.

i.k.