Carski rez - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Carski rez

Carski rez

À l'intérieur (Inside) (2007.)

Pa-dora

83' horor, triler

Režija:           Alexandre Bustillo, Julien Maury

Uloge: Béatrice Dalle, Alysson Paradis, Nathalie Roussel, François-Régis Marchasson, Jean-Baptiste Tabourin, Dominique Frot

Scenario:        Alexandre Bustillo

Producent/i:   Priscilla Bertin

Zemlja:          Francuska

Linkovi: imdb

Carski rez

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.27
11
0.00

markoboban 25.12.2011 Ocjena recenzije : 5.0

Trudnica

Radnja smeštena u vreme imigrantskih nemira po predgrađima Pariza, u centru pažnje stavlja mladu ženu koja svakog časa treba da se porodi. Sarah (Alysson Paradis, inače mlađa sestra poznatije Vanese) je preživela saobraćajku, ali njen suprug nije bio te sreće.Prošlo je par meseci i na Božić mlada žena ostaje sama, pripremajući se za odlazak u bolnicu gde joj je narednog jutra utvrđen termin za porodjaj.Međutim kada joj u kuću provali psihopata u vidu žene u crnom, sirotica je primorana da se grčevito bori, ne samo za svoj život, već i za život još nerođenog deteta... Klaustrofobični slasher-horor, koji zajednički potpisuju Alexandre Bustillo i Julien Maury (kao debitant na poslovima režije) po scenariju inspirisanom pričom 'À l'intérieur', koju je pogađate napisao režiser - Bustillo.Film obiluje nasilnim scenama, sa dosta krvi, ali realno posmatrano sve je to odrađeno bez nekog smisla.Tačno je da u hororu radnja nije uvek logična, niti realna, ali ovde se nudi publici potpuno isforsirana, kliše situacija, gde znamo šta sledi, a pojava nekih likova, posebno policajaca, prosto iritira količinom njihove nesposobnosti, gluposti, gde oni ostavljaju utisak kao da su pravi retardi.Niz nelogičnih scena, gde je nasilje ili 'gore' efekat okosnica filma, ipak nije dovoljno da pokrije izuzetno loš scenario.O glumi ne vredi pričati, mada je iskusna Béatrice Dalle solidno iznela lik ludače koja sređuje sve živo po kući.Ako imate jako izdržljiv stomak i čvrste živce, probajte da ovo odgledate (i ne traje nešto dugo), u suprotnom bolje preskočite i spasite sebe od mučnine, kako zbog brojnih ultra-nasilnih scena, tako i zbog kvaliteta samog filma.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

citadel 12.06.2009 Ocjena recenzije : 4.0

uznemirujuće

Već sam pogledao nekoliko francuskih modernih horora poput Frontieres i High Tension i obadva su mi bila odlična i pravo osvježenje. Za razliku od američkih horora gdje je ubijanje i litre krvi napravljeno na komercijalan i pomalo zabavan način, kod francuskih horora a posebno kod ovoga filma to je šokantno i realistično i imate osječaj da vam se događa pravo pred očima.
Mene je strašno uznemirio ovaj kratki hororac svojim krvavim scenama koje su tako suptilno režirane i koje nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim. Ako mislite da je Hostel bio nešto krvav onda pogledajte ovaj film koji je još i šokantniji, posebice jer je torturi i klanju izložen nježniji spol.
Kroz film se provlači neka posebna atmosfera prožeta zlokobnošću. Cijelo vrijeme sam se pitao koji je motiv luđakinje da napada i muči trdnicu dok to na kraju filma twist nije otkrio, iako sam i sam naslučivao da nesreča s početka filma to naslučiva.
Zbog ogromne količine krvi i mnoštvo scena zabadanja oštrih predmeta u oči, ruku ili vrat i iz kojih štrca ko iz kabla, ne bih svakome preporučio ovaj film jer bi vrlo lako moglo doć do toga da netko ispovrača večeru ispred ekrana, vjerujte mi. Osim naravno, ako ste naviknuti na ovakve filmove.
Film kao film pravo je malo remek-djelo. Odlično i suptilno režiran i zlokoban i naravno neprenaporan.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

andrej 25.12.2008 Ocjena recenzije : 1.0

odvratnoo

film mi se nimalo nije svidio...dosadan je i napet(a to napeto u ovom slučaju nikako ne odgovara)i malo je glupo što ona glumica ubojica stalno upad au kuću bez ikakvog govora to mi je malo bezveze ali dobro...previše krvi i film kad bolje pogledša ne nosi nikkavu smisao št amene boli briga kako ona rađa pa kog ajoš to zanima ma film je preglup i stvarno ne znam kako se ne komu može svidjet ali svako ima svoje mišljenjeee

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

ellena 18.11.2008 Ocjena recenzije : 0.0

film

film je krvav nije mi bas nekaj.Ali tema je izvrsna

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

tenib 25.07.2008 Ocjena recenzije : 0.0

krvavo

jedno je sigurno, francuzi znaju napraviti horror, pa tako i ovaj u pravom smislu rijeci sa svim potrebnim detaljima koji cine horror, koje dugo nismo imali prilike gledati. napeto, stravicno, brutalno, realno, krvavo... odlicna prica, dobri likovi, naivni detalji, sokantan kraj, mracna atmosfera... sve odlicno, osim tog glavnog motiva djeteta i trudne zene koji su ipak malo previse. zato je ovaj film samo za najizdrzljivije. ako se usprkos tome odlucite pogledati ovu krvavu borbu, ocekuje vas odlican, pravi horror.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: