Danova prava ljubav - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Danova prava ljubav

Danova prava ljubav

Dan in Real Life (2008.)

Touchstone Pictures / Discovery film

98' komedija, drama, romansa

Režija:           Peter Hedges

Uloge: Steve Carell, Juliette Binoche, Dane Cook, John Mahoney, Emily Blunt, Dianne Wiest, Amy Ryan

Scenario:        Peter Hedges, Pierce Gardner

Producent/i:   Brad Epstein, Jonathan Shestack

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službena stranica

imdb

Danova prava ljubav

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.88
17
0.00

Dan nema nikakvih problema u davanju ljubavnih savjeta drugim ljudima, ali kada se radi o njemu, zakopa se u hrpi neugodnih situacija.

Dan Burns (Steve Carell) je novinar koji piše poprilično popularnu kolumnu s ljubavnim savjetima u lokalnim novinama. On je također udovac i brižan otac svojim kćerima. Jednog dana odluči povesti svoju familiju na obiteljsko okupljanje koje će se održati u kući njegovih roditelja. Kada odlazi u lokalnu knjižaru, Dan upoznaje privlačnu Marie (Juliette Binoche) te nakon početnog flerta dobije njezin broj. Po povratku kući povjeri se bratu Mitchu (Dane Cook) kako je u knjižari upoznao 'žensku i pol' te da je dobio njen broj. Uskoro otkriva da je njegova nova simpatija upravo nova Mitcheva djevojka te se Dan i Marie dogovore kako će zadržati za sebe ono što se dogodilo.

Problem je u tome što je Marie ne samo privlačna nego i dobra osoba pa je članovi familije odlično prihvaćaju od samog početka. Danu je sve teže te se narednih nekoliko dana ponaša zbilja čudno i netipično. Stvari se pogoršaju kada Danova majka Nana  obznani kako je nedavno srela Danovu staru poznanicu, Ruthie Draper te kako im je dogovorila spoj. Kako je Ruthien dječiji nadimak bio 'pigface' Dan odbija, no kada Mitch predloži da im se on i Marie pridruže i od cijele priče naprave 'double date', on prihvaća sastanak. Ispostavlja se da se Ruthie razvila u jako zgodnu ženu, ali Dan se nikako ne može riješiti osjećaja prema Marie.


'Danova prava ljubav', trailer

'Danova prava ljubav' punokrvna je romantična komedija koja nudi odlična glumačka ostvarenja. Likove oko kojih se vrti radnja tumače glumci koji su se dokazali upravo u ovom žanru. Juliette Binoche je zajedno s Johnny Deppom uživala u čarima 'Čokolade', Steve Carell je bio 'Junfer u četrdesetoj', a pravdu je dijelio i u 'Svemogućem Evanu'. Tu je i Dane Cook koji se ljubakao s Jessicom Albom (lucky bastard!) u 'Predigri za brak', a što se režije tiče, Peter Hedges do sada je napravio jednu komediju – 'Praznici s April'.

Upravo je kvalitetna gluma ono što odvaja 'Danovu pravu ljubav' od hrpe sličnih romantičnih komedija. Složit ćete se kako se na ovom polju i ne može biti baš previše orginalan i inventivan, ali strogi kritičari internet stranice Rotten Tomatoes ipak hvale ovaj film. Ocijenili su ga s 65%, a John J. Puccio s DVDTown.coma kaže 'usprkos predvidljivosti uživao sam gledajući ovaj film jer je jednostavno dobar'. Catherine Chambers sa BBC-a ovako je komentirala odnos centralnih likova, Dana i Marie, 'među njima postoji nevjerojatna kemija koja gledatelja drži zainteresiranim'. Jules Brenner iz časopisa Cinema Signals baš i nije previše impresioniran filmom te kaže 'ovo je dobar izbor za ljubitelje romantičnih komedija, ali ostalima ga ne bih preporučio'.