Braća po krvi - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Braća po krvi

Braća po krvi

We Own the Night (2008.)

Columbia Pictures / Discovery film i video

117' krimi, drama, triler

Režija:           James Gray

Uloge: Joaquin Phoenix, Mark Wahlberg, Robert Duvall, Eva Mendes, Alex Veadov

Scenario:        James Gray

Producent/i:   Marc Butan, Joaquin Phoenix, Mark Wahlberg, Nick Wechsler

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica
imdb

Braća po krvi

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.17
12
0.00

markoboban 20.05.2010 Ocjena recenzije : 1.0

Dva brata rođena

Režiser James Gray ponovo razmatra pitanja porodičnih odnosa,lojalnosti policijskoj službi,uticaja mafije na ulice NewYorka,rasturenih veza,neostvarenih ljubavi (''Little Odessa'';''The Yards'').U središtu radnje su dva brata,Bobby i Joseph Grusinsky,koje je tok života odveo na različite strane.Bobby (Joaquin Phoenix) vodi noćni klub i u društvu je tipova bliskim podzemlju,dok je Joseph (Mark Wahlberg) perspektivni policijski operativac,unapređen u kapetana,što čini posebno ponosnim njihovog oca,Burta (Robert Duvall),prekaljenog policijskog vuka na zalasku karijere.Bitan lik u celoj priči je i Amada Juarez (Eva Mendes),animir dama u noćnom klubu, devojka koju Bobby iskreno voli i poštuje.Kada Vadim Nezhinski,moćni ruski mafijaš pokuša da vrbuje Bobbya za svoje kriminalne poslove (dilovanje droge),naš glavni junak se nađe na prekretnici – prelaz na drugu stranu zakona,a što neminovno vodi i do odricanja od porodice ili da se odrekne ''slatkog života'' u koji spada i povremeno drogiranje i izabere stranu oličenu kroz zakon,policiju,privrženost porodici.Pogibija Burta,potpuno će promeniti njegov pogled na život,pa Bobby postaje uspešan policajac koga niko i ništa neće zaustaviti da se osveti ruskim mafijašima.S druge strane, Joseph će jedva preživeti teško ranjavanje,a to će ubiti entuzijazam u njemu, hrabrost koju je posedovao jednostavno će iščeznuti,pa na kraju napušta prve borbene redove policije i odlazi da se bavi administrativnim policijskim poslovima (treba troje dece izvesti na put).Iako nema preterane akcije,niti napetosti svojstvene policijskim trilerima,ovo ostvarenje nam pokazuje čvrstinu porodičnog stabla (''krv nije voda''),koje uspeva da se odupre svim iskušenjima koje život nosi sa sobom.Sasvim solidno,bez obzira što priča i nije nešto originalna,a poseban kvalitet jeste odlična gluma (Joaquin Phoenix i extra sexy Eva Mendes).

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

johnny08 30.05.2009 Ocjena recenzije : 2.33

Nepreporučljivo

Sedam godina nakon 'The Yardsa' redatelj i scenarist James Gray ponovno udružuje Phoenixa i Wahlberga u glavnim ulogama, te se baš kao i u njegovom najboljem ostvarenju 'Little Odessa' vraća Rusima. Ovdje ruski dileri muče obitelj Grusinsky, u kojoj su otac Albert i sin Joseph cijenjeni policajci a crna ovca obitelji je Robert (Bobby) koji vodi noćni klub i nema nikakve veze s obiteljskim poslom. Naravno da je scenarij svima dobro poznat i priča nije uvjerljiva niti previše zanimljiva no gluma je jako dobra, posebno od jednog čovjeka. To se naravno odnosi na genijalnog Phoenixa kraj kojeg su svi ostali sporedni. Njegove emocije, stav i sam nastup su odlični sve do trenutka kad ga scenarij više ne prati. Nadam se samo da će se što prije vratiti glumi jer svijet filma je slabiji za jednog vrhunskog glumca. No da se vratim na film; on dobro počinje, priča drži vodu no zadnjih pola sata je gotovo komično. Čovjek koji nikada nije bio u doticaju s oružjem ne čeka glavnog negativca, koji je kriminalac, da izađe iz gorućeg polja već ga ide pronaći i naravno ubiti iz prve (e i u međuvremenu postaje policajac). Ma dajte molim vas!! Moja očekivanja su očito bila prevelika zbog vrlo dobrih glumaca i solidnog redatelja no dobio sam film samo o jednom liku - Bobbyu (likovi poput Amande ili oca Alberta se brzo gube nauštrb Bobbya). Mi pratimo njegov razvoj koji neodoljivo podsjeća na onaj Michael Corleona u 'Kumu', no gotovo da me sram spominjati tako dobar film u recenziji ovakvog nečega. 'We Own the Night' ima dobar naslov, kojeg su naši uspjeli upropastiti, i Phoenixa ali nažalost to je sve. Nepreporučljivo!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

anamiek 24.09.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Braće po krvi

Sadržaj filma možda i ne nudi ništa novo. Dva brata na suprotnim stranama zakona, sa minimalnim kontaktima između sebe. Stvar se drastično mijenja kada zakon krene u akciju. Radnja je smještena u 80-te, pokrivena sa hitovima u noćnom klubu. Radnja je dobro izbalansirana, stalno ide priča, razvija se do kulminacije, da bi tada, možda na malo brz način i završila. Jedna Američka životna priča, ali dobro ispričana, mislim da je to ipak film koji se isplati pogledati. I još jedna napomena: u moru filmova koji obiluju nasiljem, ovdje je nasilje "prikriveno", gotovo mogu reći da nasilja nema.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mrkemil 24.03.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Kasični sadržaj

Dva brata na različitim stranama. Jednog upucaju, drugi se preobražava. Oca ubijaju, oni se udružuju itd, itd, itd, itd. Sve uobičajeno i ništa novo, ali može se pogledati ako nemate ništa drugo za gledanje.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: