Ljubav i ostale katastrofe - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ljubav i ostale katastrofe

Ljubav i ostale katastrofe

Love and Other Disasters (2008.)

Europa Corp. / Blitz film i video

90' komedija, romansa

Režija:           Alek Keshishian

Uloge: Brittany Murphy, Matthew Rhys, Santiago Cabrera, Samantha Bloom, Catherine Tate

Scenario:        Alek Keshishian

Producent/i:   Alek Keshishian, Virginie Silla

Zemlja:          SAD / Francuska

Linkovi: službena stranica

Ljubav i ostale katastrofe

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.20
15
0.00

Emily Jackson savršena je u pronalaženju partnera za svoje prijatelje, ali potpuno nesposobna kada se radi o njenom vlastitom ljubavnom životu.

Emily Jackson, Jacks, (Brittany Murphy) živi ubrzano i savršeno se uklapa u pomalo kaotičan i urban način života kakav pruža London. Ona je pomoćnica urednika u britanskome Vogueu i središte grupe prijatelja kojima nalazi partnere te ih vodi kroz katastrofalne veze. Peter (Matthew Rhys) je njen cimer i najbolji gay prijatelj pa nije ni čudo da se upravo najviše trudi njemu pronaći životnog partnera.

Uskoro u Vougue dolazi mladi Argentinac Paolo (Santiago Cabrera) i nakon kratkog vremena ustanovi se očito – on je također gay. Jacks u Paolu vidi savršenog partnera za svog prijatelja Petera te se odmah baci na posao 'spajanja'. Na njenu nesreću, toliko se koncentrira na njih dvojicu, da uopće ne primjećuje da možda propušta šansu za vlastitu ljubav i sreću. Kada će Jacks shvatiti da se mora usredotočiti na vlastiti ljubavni život koji baš i nije savršen? Da li će Peter shvatiti da mu upravo maštanje o idealnom ljubavniku predstavlja prepreku na putu prema sreći u životu?


'Ljubav i ostale katastrofe', trailer

Ime režisera, scenarista i producenta Aleka Keshishiana se već u samom početku njegove karijere počelo povezivati s Madonnom kojoj je posvetio iznimno uspješan dokumentarac snimljen na vrhuncu njenog najprovokativnijeg razdoblja. 'U krevetu s Madonnom' napravljen je tijekom njezine zloglasne turneje Blond Ambition, a to je iskustvo oblikovalo redatelja i utjecalo na njegov pristup fiktivnim filmovima. Keshishian kaže ovako: 'Zahvaljujući tom dokumentarcu naučio sam kakvu moć ima kamera kad joj dopustite da snima istinu, umjesto da namećete neka svoja viđenja i zaključke.'

'Ljubav i ostale katastrofe' mnogi su kritičari opisali kao neuspješan film te kažu kako mu naslov u potpunosti odgovara. Ipak, 'obična' publika najbitnija je u cijeloj toj priči. Velikoj većini gledatelja film se svidio te su ga ocijenili s poprilično visokim ocjenama. Mnogi kažu kako nisu imali prevelika očekivanja pa ih je film jako ugodno iznenadio svojim humorom i zabavnom pričom. Također, dosta pohvala ide i na račun glume mlade Brittany Murphy koja se pokazala savršenom za ovu ulogu jer posjeduje traženu kombinaciju šarma, ljepote i talenta.