Beautician And The Beast - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Beautician And The Beast

Beautician And The Beast

The Beautician And The Beast (1997.)

Paramount Pictures / Blitz film i video

118' komedija, romansa

Režija:           Ken Kwapis

Uloge: Fran Drescher, Timothy Dalton, Lisa Jakub, Michael Lerner, Patrick Malahide, Ian McNeice, Phyllis Newman

Scenario:        Todd Graff

Producent/i:   Roger Birnbaum, Fran Drescher, Peter Marc Jacobson

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Beautician And The Beast

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.20
5
0.00

Dadilja Fran glumi kozmetičarku koja spletom okolnosti postaje učiteljica djeci diktatora zaostale istočnoeuropske zemlje.

Najpoznatija filmska dadilja sa istančanom frekvencijom glasa i karakterističnim smijehom uskočila je u cipele Joy Miler, kozmetičarke koja tajnama zanata podučava polaznike tečaja u večernjoj školi.

Nakon što cigareta i vlasulja uzrokuju požar u kojem škola izgori do temelja Joy ni kriva ni dužna dobiva poziv od predstavnika Slovetzije, izmišljene istočnoeuropske zemlje iza željezne zavjese. Tamošnji diktator Boris Pochenko (Timothy Dalton) nastoji popraviti svoj imidž angažiranjem američke učiteljice koja bi podučavala njegovu djecu.

Već pri slijetanju na nacionalni aerodrom Joy se upoznaje sa specifičnostima zemlje u kojoj ovce šeću pistom za slijetanje, a diktaror živi u dvorcu nalik Draculinom. Usprkos činjenici da su odgajani pod strogom očevom rukom troje djece uspjevaju naučiti engleski po kratkom postupku.

Fran nastoji amerikanizirati obitelj na sebi svojstven način dok se tada aktualni James Bond Dalton gušta u ulozi negativca. Kraj vam nećemo otkriti no nije teško zaključiti u kojem će se smjeru radnja odvijati.

i.k.