Posljednji sati - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Posljednji sati

Posljednji sati

The 11th Hour (2007.)

Warner Bros. / Continental film

95' dokumentarni

Režija:           Leila Conners Peterson, Nadia Conners

Uloge: Leonardo DiCaprio, Mikhail Gorbachev, Paul Hawken, Stephen Hawking, William McDonough

Scenario:        Leonardo DiCaprio, Nadia Conners, Leila Conners Petersen

Producent/i:   Adam Lewis, Pierre Senizergues, Irmelin DiCaprio

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Posljednji sati

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.50
2
0.00

Nakon što mu je Al Gore ukazao na problem globalnog zatopljenja Leonard DiCaprio je odlučio snimiti vlastiti dokumentarac.

Kada se nedavno pojavio u kinima diljem svijeta dokumentarac 'Neugodna istina' Ala Gorea podigao je veliku prašinu u široj javnosti ukazavši na potencijalnu katastrofu koja nas očekuje ne zasučemo li rukave i prionemo spašavanju jedinog nam planeta, odnosno onoga što je od njega ostalo.

Očajnički poziv na akciju svakog stanovnika zemlje bio jedan od osnovnih motiva Goreovog filma. Producenta i naratora Leonardu DiCapriju upravo je susret sa Alom Goreom u Bijeloj kući ponukao na snimanje ovog filma.

Kao što mu i ime govori, i ovaj dokumentarac o globalnom zagrijavanju polazi od činjenice da je kucnuo posljednji trenutak u kojem još imamo priliku djelovati, točnije spasiti planet i omogućili zdrav život generacijama koje dolaze.

Film pokušava pronaći uzroke katastrofalnog stanja u kojem smo se našli kroz intervjue sa znanstvenicima, aktivistima i političarima poput Stephena Hawkinga i Mihaila Gorbačova. Prvi dio prikazuje uznemirujuće slike razaranja, poplava, požara, uragana, uništenja ledenog pokrivača dok drugi nastoji ponuditi pozitivni rasplet i moguća rješenja problema.

i.k.