Kakvi frajeri 2 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kakvi frajeri 2

Kakvi frajeri 2

Hot shots: part deux (1993.)
90' komedija, parodija

Režija:           Jim Abrahams

Uloge: Charlie Sheen, Valeria Golino, Lloyd Bridges, Richard Crenna

Scenario:        Jim Abrahams, Pat Proft

Producent/i:   Pat Proft, Billy Badalato

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Kakvi frajeri 2

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.33
3
0.00

Napušten od ljubavi svog života, lijepe Ramade Rodham Heyman (V. Golino), Topper Harley (C. Sheen) napušta vojnu službu.

Odlazi na Daleki istok gdje se pridružuje redovnicima koji se uzdržavaju popravljajući elektroničke aparate. Istodobno u Washingtonu, gdje je bivši Topperov zapovjednik Tug Benson (L. Bridges), sada predsjednik, vlada krizno stanje. Nakon "Pustinjske oluje" nekoliko je američkih vojnika zarobljeno, a sve su dosadašnje misije oslobađanja propale, a njihovi su članovi zarobljeni. Za novu misiju ostao im je jedino Topper, ali on se u početku odbija vratiti nasilju. No, kada je pukovnik Walters (R. Crenna) i sam zarobljen, Topper napokon kreće u akciju. Istodobno počinje ljubavnu vezu s agenticom CIA-e (B. Bakke) premda još voli Ramadeu. Ona se također nalazi u Iraku pokušavajući osloboditi svoga sadašnjeg supruga te se njih dvoje ponovno susreću.

Nakon velikog uspjeha prvijenca 'Kakvi frajeri', uskoro se pojavio i nastavak. Ovdje se kao premisa uzima 'Rambo 3', ali kao i u prvom dijelu riječ je o parodiji i referencama na cijeli niz filmova, osoba i događaja, a gegovi se bez prestanka nižu od početka do kraja.