Dok nas jackpot ne rastavi - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Dok nas jackpot ne rastavi

Dok nas jackpot ne rastavi

What Happens in Vegas... (2008.)

20th Century Fox

99' komedija, romansa

Režija:           Tom Vaughan

Uloge: Cameron Diaz, Ashton Kutcher, Rob Corddry, Treat Williams, Dennis Farina, Jason Sudeikis, Lake Bell, Queen Latifah

Scenario:        Dana Fox

Producent/i:   Michael Aguilar, Dean Georgaris, Shawn Levy

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Dok nas jackpot ne rastavi

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.62
45
0.00

Poznato je da novac kvari sve pa zašto bi Jack i Joy bili iznimka? Oni, iako se ne podnose, ostaju u braku kako bi zadržali tri milijuna dolara.

Za karizmatičnog ovisnika o tulumima Jacka Fullera (Ashton Kutcher) i šutljivu trgovkinju Joy McNally (Cameron Diaz), divlji vikend koji su igrom slučaja proveli zajedno u Las Vegasu trebao je po svim pravilima ostati samo mutna uspomena. To bi se i dogodilo da ovo dvoje Njujorčanina nemaju potpisani vjenčani list kao šokantan podsjetnik na katastrofalnu ideju koja im se u najboljem stilu Las Vegasa, večer ranije činila sasvim razumnom. Kako bi stvari bile još zanimljivije, ne samo da su Jack i Joy sklopili brak, već su poslije toga zajedno osvojili nevjerojatnih tri milijuna dolara u kasinu. Točnije, Jack ih je osvojio koristeći Joyinu kovanicu, na automatu na kojem je ona već neko vrijeme igrala. Ili je bilo obrnuto? I čiji su sada uopće ti novci?

Tako izgleda neobična situacija koja je zapala ovaj svadljivi dvojac koji svoj zajednički problem ponesu natrag na Manhattan, gdje ih nepokolebljiv sudac Whopper osudi na 'šest mjeseci teškog braka'. To uključuje zajednički život, tjedne posjete bračnom savjetniku, i općenito nešto što staromodni Whopper vjeruje da njihova mlada generacija mrzi – zaista se potruditi. U protivnom, sudac im garantira, da će osvojenih tri milijuna dolara biti toliko dugo provlačeni kroz sudske parnice da ih na kraju nitko neće niti dobiti, osim skupih odvjetnika. Mogu li Jack i Joy preživjeti svojih šest mjeseci 'bračnog blaženstva' bez da se poubijaju i zadržati osvojene novce?


'Dok nas jackpot ne rastavi', trailer

Od prvog bacanja kocke, bilo je očito da će 'Dok nas jackpot ne rastavi' brzo završiti pred kamerama. Oduševljeni fantastičnom prezentacijom scenaristice Dane Fox i producenta Michaela Aguilara, Twentieth Century Fox je odmah prihvatio scenarij i komedija je dobila zeleno svjetlo. Nakon toga, projektu su se priključili Cameron Diaz  i Ashton Kutcher, a za režisera je odabran Tom Vaughan.

Izgleda da se kombinacija popularnih hollywoodskih glumaca i nešto manje poznate filmske klape pokazala prilično uspješnom. 'Dok nas jackpot ne rastavi' je na internet stranici Rotten Tomatoes ocjenjen sa 62%, što uopće nije loše za jedan toliko popularni i donekle prožvakani filmski žanr romantične komedije. Variety kaže 'U filmu nema puno iznenađenja te je samo nekoliko neočekivanih obrata, ali kemija između glavnih glumaca privući će vas i zabaviti.' Ipak, ima i onih koji misle da je ovaj film totalni promašaj, a među njima je i Edward Douglas koji je na ComingSoon.net napisao 'Iako sam mislio da je to nemoguće, ovaj film je još plići i dosadniji nego što je to bio 'Gospodin i gospođa Smith'.

Mi smo sigurni da će ovaj film pronaći svoju publiku jer govori o nečemu što je svaka individua makar jednom doživjela – brutalno pijanstvo. Nakon pijanstva dolazi mamurluk i ono najbolje – prisjećanje u flashbackovima kakav si kreten/glupača ispao/la pred ljudima. A ovdje je još i tri milijuna dolara u igri...

zl.m.