Kronike iz Narnije: Kraljević Kaspijan - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kronike iz Narnije: Kraljević Kaspijan

Kronike iz Narnije: Kraljević Kaspijan

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (2008.)

Walt Disney Pictures

140' avantura, obiteljski, fantastika

Režija:           Andrew Adamson

Uloge: Georgie Henley, Skandar Keynes, William Moseley, Anna Popplewell, Ben Barnes, Peter Dinklage, Warwick Davis, Vincent Grass, Ken Stott, Pierfrancesco Favino, Sergio Castellitto, Liam Neeson, Eddie Izzard

Scenario:        Andrew Adamson, Christopher Markus, Steve McFeely

Producent/i:   Andrew Adamson, Mark Johnson, Perry Moore, Philip Steuer

Zemlja:          Velika Britanija / SAD

Linkovi: službena stranica

Kronike iz Narnije: Kraljević Kaspijan

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.82
38
0.00

markoboban 30.06.2011 Ocjena recenzije : 5.0

Princ Caspian u šumama Stare Narnije

Nakon nešto više od 2 godine snimljen je drugi nastavak franšize 'The Chronicles of Narnia', pod režiserskom palicom Andrewa Adamsona.Zasnovan na knjigama iz serijala 'Letopisi Narnije' autora C.S. Lewisa, režiser je u saradnji sa Christopherom Markusom i Stephenom McFeelyjem adaptirao scenario na taj način, da su napravljena poneka odstupanja od radnje iz romana, a sve u cilju stvaranja vizuelno zanimljivijeg (čitaj komercijalnijeg) filma. Filmska priča se dešava godinu dana nakon događaja iz prvog dela odnosno oko 1300 godina kasnije po narnijskom vremenu. Zlatno doba Narnije je davno prošlo, sada njome vlada zli kralj Miraz (Sergio Castellito) uz pomoć hordi okrutnih ratnika, poznatih kao Telmarines.Kada je dobio sina, Miraz će pokušati da se reši svog bratanca, princa Caspiana (Ben Barnes), kako bi mu uskratio tron koji je trebao legitimno da nasledi.Nesrećni mladić uz pomoć svog mentora, dr Corneliusa (Vincent Grass), beži u šume Stare Narnije.Kada se nađe u nevolji, iskoristiće magične moći artifakta (rog koji mu je dao mentor) da prizove naše glavne junake, da se izvuku iz njihovog ustaljenog, pomalo dosadnog načina života u Londonu...Sa impozantnim budžetom od $225,000,000 i nizom atraktivnih lokacija na kojima su odrađeni setovi (Poljska, Slovenija,Novi Zeland,Češka), filmski radnici iz 'Walt Disney Pictures', pristupili su ovom projektu sa još većim entuzijazmom i shodno tome, naravno da su imali i veća očekivanja.Zarada od prikazivanja filma širom sveta, u visini od nekih $420,000,000 definitivno nije loš skor.Akcenat jeste stavljen na brojne i sasvim solidno napravljene CGI efekte, a manje na karakterizaciju likova, što je sasvim opravdano ako imamo u vidu da je film namenjen pre svega mlađoj populaciji.Uostalom nosioci glavnih uloga su mahom tinejdžeri.Bez obzira što se jedan od ključnih likova, lav Aslan (glas Liam Neeson) pojavljuje u poslednjoj trećini filmske radnje, ipak su drugi interesantni šumski junaci iz Narnije nadoknadili njegovu 'malu minutažu', tako da se to nije bitnije odrazilo na koncept cele priče.Dopadljivo, vizuelno raskošno, sa nizom lepo napravljenih akcionih scena, što uz dosta izvornog, sirovog humora (koji deca odmah prepoznaju i razumeju), čini ovaj film sasvim prolaznim, čak i kod odraslih.Film nudi i poruku o značaju imanja vere (nikada se ne predaj) Možda nije baš na nivou prvenca, ali tu je negde po svom kvalitetu.Preporuka za fanove bajkovito-fantastičnih filmskih epova.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Lejla94 18.02.2009 Ocjena recenzije : 0.0

Masta pobjedi uvjek!!

Super film...kao sto pise u naslovu masta pobjedi uvjek!!!!!!!!!!1

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Sinja 19.01.2009 Ocjena recenzije : 5.0

Mašta može svašta

Ovakvi filmovi su stvoreni za uživanje, da ih gledate sa smješkom na usnama, da uživate u savršenim specijalnim efektima, dok pratite sudbinu dopadljivih glavnih junaka.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mareva 15.12.2008 Ocjena recenzije : 5.0

pošto sam prvi dio gledala davno, nisam se mogla sjetiti što se desilo prije 1300 godina tj. u prvom dijelu sage. ali svejedno i oni koji nisu gledali prvi dio mogu uživati u toj bajci. jedino bih napomenula da to gledaju s očekivanjem djeteta koje želi čuti lijepu priču za laku noć. odraslima je ulaz zabranjen (onima koji nisu sposobni biti ni na trenutak dijete).

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mydyingbride 23.11.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Vjerni sljedbenik!

Nema se ovdje nešto previše za komentirati!Gledatelj koji je uživao u pustolovinama klinaca iz prve Narnije svakako će biti oduševljen i njenim nastavkom!Vizualno istog stilskog izgleda kao i prvijenac sa pokojim novim simpatičnim likom i prekrasnim scenama,ovaj film je idealan za popodnevno opuštanje uz mali ekran!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

korbar1 16.07.2008 Ocjena recenzije : 1.0

bitka buuuuu

Naša dobra stara narnija baš i nije ista. U 1300 godina koliko su izbivali Pevensievci došli su zli Telmarini i pokorili Narnijce. Redatelj je ponovno Andrew Adamson.
Dakle nešto je trulo u državi Telmarina. Ludi kralj Miraz ubio je brata , a njegovog sina kaspijana održava na životu da bi ga zamjenio ako mu se ne rodi sin. To se događa i Kaspijan bježi, ali po putu zove drevne kraljeve NARNIJE - Pevensieve. Oni dolaze i okupljaju vojsku protiv Telmarina.
Al dosta o radnji ajmo malo pričati o kvaliteti filma. Film je super, odlična kostimografija, gluma i sl. Mnogo odličnih specijalnih knjiga. Vrijedi pogledati. Samo je malo mračnije od 1. dijela PA počinje podsjećat na gospodare prstenova.
Primjedba: Bitka traje ko da je na kosovom polju

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

volonterka18 14.07.2008 Ocjena recenzije : 1.0

Odlično

ilm je jako dobro napravljen i somišljen.
Ima puno humora i akcije, te je i poučan. Ništa mu ne fali!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

aileen 01.07.2008 Ocjena recenzije : 4.0

C.S.Lewis (opet)

Ponekad mi nije jasno zašto se radi film koji je prema knjizi a podosta toga nije kao što knjiga kaže i dodaju se novi dijelovi?! Za one koji knjigu nisu čitali, nema nikakvog poljubca nego pak naprotiv Susan i Kaspijan se jedva poznaju!! A za ostatak nemam prigovora jer film i dalje diše Narnijski pa se nadam da će i ostali filmovi biti takvi. Voljela bi da se u potpunosti mogu sjetiti serije koja je bila prikazivana al mi jednostavno ne ide pa nažalost film ne mogu uspoređivat sa serijom. Ima, zaista ima stvari koje u filmu nedostaju npr. Kaspijanovo odrastanje a ima i stvari koje su promijenjene npr. zazivanje Bijele vještice ali i dalje je to dobra stara Narnija. Za sve one koji vole čarobno nije na odmet da pogledaju i makar malo uživaju u nečem čega u našem svijetu nema, a za sve one druge nemojte ići u kino jer dijete u vama je odavno nestalo i nećete uživat. Ima samo jedna stvar koja me zanima, zašto su filmove snimani prema tome kako su knjige izdane? Zašto nisu prema redu čitanja koji je C.S.Lewis preporučio? Jednom možda i to saznamo. Uživajte!
ZA NARNIJU!! ZA ASLANA!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

anamiek 26.05.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Kraljevi, kraljice i kraljević

Nakon nekoliko tisuća godina, zemlja Narnija praktično ne postoji. Kalormejci su vladari koji su pokorili Narniju. Ali je li to baš tako? Uvijek ima nade, stoga ni ne znajući kraljević Kaspijan poziva kraljeve i kraljice iz davnina u pomoć. I nakon toliko vremena provedenog u "normalnom" svijetu, vladari nisu izgubili vještine ratovanja. Odlučna bitka se sprema. Film obiluje izvrsnim snimkama borbi. Životinje koje govore, kentauri i minotauri, grifoni i ostala bića iz magične Narnije bore se protiv osvajača. U ovom filmu je niz specijalnih efekata pred kojima zastaje dah. No, onima koji su čitali knjigu, zacijalo nedostaje odrastanje Kaspijana, i oni njegovi razgovori i promatranje zvijezda sa njegovim profesorom.
Film je unatoč svojim manjkavostima izvrstan, prije svega tehnički. Jedina zamjerka je ubacivanje holivudskog u film - poljubac na kraju, bez kojega se i moglo.
Preporuka za male i velike: odite gledati i prepustite se svijetu mašte.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

tequillaHR 24.05.2008 Ocjena recenzije : 1.0

Kronike iz Narnije: Nemojte vise

Previse dug, duge dosadne srcedrapajuce scene, iritirajuci pogledi glavnih glumaca itd. Promasaj kao i prvi dio. Dosadno. Al efekti su fenomenalni. Steta, mogo se napravit dobar film iz ove sedmerologije ;)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

ivana240693 21.05.2008 Ocjena recenzije : 0.0

film... Narnija

ovaj je film odličan, još bolji od prvog djela, trebate ga otić pogledat, odličan je- nema šta... Za sve one koji vole čudesno... pozz

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: