Izgubljeno vrijeme - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Izgubljeno vrijeme

Izgubljeno vrijeme

Les Temps qui changent (Changing Times) (2004.)

Pa-dora

90' drama, romansa

Režija:           André Téchiné

Uloge: Catherine Deneuve, Gerard Depardieu, Gilbert Melki, Malik Zidi, Lubna Azabal

Scenario:        André Téchiné, Laurent Guyot, Pascal Bonitzer

Producent/i:   Paulo Branco

Zemlja:          Francuska

Linkovi: imdb

Izgubljeno vrijeme

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.00
1
0.00

Catherine Deneuve i Gérard Depardieu ponovno surađuju nakon gotovo tri desetljeća. Isto toliko vremena prošlo je od njihove filmske romanse.

Catherine Deneuve i Gérard Depardieu čak su šest puta surađivali na velikom platnu no zadnji puta davne 1980. godine. Nova suradnja dviju velikih francuskih glumaca dogodila se u velikoj mjeri zahvaljujući Andreu Techineu, redatelju koji je pak četiri puta surađivao sa Deneuve.

Depardieu je Antonie, nadzornik gradilišta koji putuje svijetom nadzirući podizanje važnih objekata. Put će ga sve samo ne slučajno dovesti i do Tangiera u Maroccu, rodnom mjestu njegove prve i jedine prave ljubavi Cecile (Catherine Deneuve) s kojom je raskinuo prije tri desetljeća, ali koju nikada nije prebolio.

Cecile vodi radijsku emisiju, u nesretnom je braku sa doktorom Nathanom, ne baš potkoženim židovom sklonom alkoholu. Ima i već odraslog sina Samija koji se vratio kući iz Pariza zajedno sa Nadijom,ženom sa kojom živi i njezinim sinom.

Sami ima homoseksualnih sklonosti te posjećuje svog bivšeg dečka. Nadiju pak muči problematičan odnos sa sestrom blizankom, muslimankom koja ju ne želi vidjeti.

i.k.