Zvuk srca - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Zvuk srca

Zvuk srca

August Rush (2007.)

Warner Bros. / Discovery film i video

113' drama, glazbeni, romansa

Režija:           Kirsten Sheridan

Uloge: Freddie Highmore, Robin Williams, Keri Russell, Jonathan Rhys Meyers, Terrence Howard

Producent/i:   Ralph Kamp, Louise Goodsill, Robert Greenhut

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Zvuk srca

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.63
8
0.00

Dječak bježi iz sirotišta u nadi da su mu roditelji živi te da će ih uz pomoć naslijeđenog talenta za glazbeni izričaj pronaći.

Slučajni susret mlade čelistice Lyle Novaceg (Keri Russell) i karizmatičnog gitarista i pjevača, Irca Louisa Connellyja (Jonathan Rhys Meyers) bio je ljubav na prvi pogled. Nakon jedne romantične večeri Lyla je dogovorila novi susret sa Louisom no njezin strogi, zaštitnički nastrojeni otac nije to dopustio natjeravši ju da nastavi sa turnejom.

Shrvani Louis više se nije mogao baviti glazbom, a Lyla je živjela u uvjerenju da je u prometnoj nesreći izgubila dijete koje su začeli te noći. Sudbina je pak htjela da dijete preživi.

Danas 11godišnji dječak Evan (Freddie Highmore) živi u sirotištu iz kojeg bježi u nadi da će ipak pronaći roditelje. Dječak je naslijedio glazbenu notu svojih roditelja te posjeduje sposobnost da zvuk vjetra pretoči u prelijepu melodiju.

Evana put vodi do lokalnog utočišta kojim upravlja osebujni Wizard (Robin Williams), čovjek koji prepoznaje njegov talent te ga sprema za nastup na ulicama New Yorka pod umjetničkim imenom August Rush. Gitarska žica pokazat će se kao ključno oruđe u potrazi za roditeljima.

i.k.