Izgubljeno u nepovrat - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Izgubljeno u nepovrat

Izgubljeno u nepovrat

Things We Lost in the Fire (2007.)

DreamWorks SKG, Paramount Pictures / Blitz film i video

118' drama

Režija:           Susanne Bier

Uloge: Benicio Del Toro, Halle Berry, David Duchovny, Alexis Llewellyn, Micah Berry

Scenario:        Allan Loeb

Producent/i:   Pippa Harris, Allan Loeb, Sam Mendes

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Izgubljeno u nepovrat

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
8
0.00

markoboban 12.07.2012 Ocjena recenzije : 5.0

Pokidane veze

Susanne Bier potpisuje melodramu o jednoj američkoj porodici koja nakon jednog neočekivanog incidenta proživljava teške, dramatične trenutke.Allan Loeb ('21') je napisao brutalno iskren, životvoran scenario, koji baca svetlo na neke mračne strane urbanog načina života.Audrey Burke (Halle Berry) i njen dragi suprug Brian (David Duchovny) su u srećnom braku i imaju dvoje divne dece: 10-godišnju Harper (Alexis Llewellyn) i Dory (Micah Berry).No kada Brian, u pokušaju da pomogne jednoj nesrećnoj ženi, tragično nastrada, porodica Burke iznenada ostaje bez oslonca. Nespremna da se uhvati u koštac sa posledicama reflektovanim kroz sumornu svakodnevicu, mentalno iscrpljena Audrey traži izlaz iz depresije.Poziva Brianovog najboljeg prijatelja još iz detinjstva da pređe privremeno kod njih, ali Jerry Sunborne (Benicio del Toro) je čovek na margini društvene lestvice.On je heroinski zavisnik i definitivno čovek koji nije ponosan na postupke iz svoje teške, problematične prošlosti...Radnja je blago poremećena vremenskim presecima, gde se prošlost i sadašnjost isprepliću, ali to ne narušava bitnije univerzalnost filmske priče.Psihološki aspekt je posebno naglašen, pa zato imamo sjajnu karakterizaciju glavnih likova u filmu.Ako dodamo i pažljivo napravljen kasting, onda je jasno da se radi o veoma dobrom filmu.Odlična prezentacija lika unesrećene žene, podseća nas da je Halle Berry pre svega karakterna glumica (bez obzira na neke njene glumačke izlete u druge žanrove).A Benicio del Toro je ponovo briljantan, jer zahvaljujući kombinaciji sopstvene harizme, glumačkog talenta i demonstrirane veštine, toliko nam približava lik narkomana Jerryja, da publika saoseća s njim, dok se bori s demonima njegova napaćena duša. Pohvalio bih i rad kamere, jer ima dobar osećaj da pravovremeno oslika emotivno stanje glavnih likova u filmu, zahvaljujući nekolicini odlično napravljenih krupnih kadrova.Naravno i prateći muzički soundtracks su prilagođeni esenciji same radnje, čime se naglašava autentičnost životne svakodnevice grupe ljudi čije sudbine je povezao jedan tragičan događaj.Mada je radnja zaista 'teška', film mogu da preporučim svim pravim ljubiteljima filma, a naročito onima koji vole realne životne drame.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

citadel 01.10.2008 Ocjena recenzije : 3.0

dobra i emotivna drama

Ne volim baš ovakvu vrstu filmova ali mi je kao film opet solidan. Riječ je o sentimentalnoj drami s puno emocija. U prvi plan su stavljeni glumci i njihovi profili - gotovo cijeli film fokusiran je na lica glumaca što me je malo zasmetalo, ali valjda je to rađeno s namjerom. Kamera je malo trzava što pridonosi nekakvoj spontanosti i realnosti filma. Gluma je odlična pogotovo Benicio Del Toro a Halle Berry je dobila poprilično zahtjevnu ulogu koja iziskuje mnogo plača i suza. Mislim da bi se ovaj film svidio ljubiteljima malo realnijih filmova gdje je zastupljeno iskazivanje emocija, definitvno se neće svidjeti ljubiteljima akcije i nnapetosti i vizualnog šarma. Film me podsjetio na 21 gram, pomalo i na Babel - po načinu režije. 'Ko traži filmove koji su usko vezani za stvarnost i gdje nema pretjerivanja u sadržaju neka ovo pogleda. Očekuje ga odlična gluma i dirljiva i realistična priča.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Mihaela 02.06.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Izgubljeno u nepovrat

Snažna životna priča koja je odlično prenesena na ekran. Što reći o glumcima osim da su odlični, Halle Berry, Benicio Del Toro, John Carroll Lynch (koji glumi sporednu ulogu). Odlična režija, polako i sigurno bez žurbe i srljanja u priču.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: