Reservation Road - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Reservation Road

Reservation Road

Reservation Road (2007.)

Focus Features / Discovery

102' drama, triler

Režija:           Terry George

Uloge: Joaquin Phoenix, Mark Ruffalo, Mira Sorvino, Jennifer Connelly

Scenario:        John Burnham Schwartz, Terry George

Producent/i:   Dean M. Leavitt, Gina Resnick

Zemlja:          SAD, Njemačka

Linkovi: imdb

Reservation Road

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.83
6
0.00

Zasnovan na poznatom romanu Johna Burnhama Schwartza, film prati dva muškarca čija će tragedija unijeti razdor u njihove obitelji.

Ethan (Joaquin Phoenix) je ugledni profesor književnosti na malom koledžu u Novoj Engleskoj. Sa suprugom Grace (Jennifer Connelly) i kćeri Emmom odlazi na recital gdje njegov desetogodišnji sin svira violončelo. Na povratku staju na benzinskoj stanici i u jednom kratkom trenutku dolazi do tragedije.

Dwight (Mark Ruffalo) je, s druge strane, odvjetnik koji se vraća, sa svojim jedanaestogodišnjim sinom Lucasom sa baseball utakmice. Dolazi na istu benzinsku postaju na Reservation Road. Nesreća se desi tako brzo da Lucas ništa ne shvati, a Dwight u panici bježi - jedini svjedok je Ethan. Proganjani tragedijom oba oca neočekivano reagiraju. Jedan je izluđen mislima o osveti, a drugi osjećajem krivice...

Film je prilično sasječen od strane kritičara, što je i rezultiralo slabim financijskim uspjehom. No unatoč lošim recenzijama, zanimljiv je zbog jake glumačke ekipe koja je dobro obavila svoje posao, a najveće zamjerke su na klišeiziranu režiju Terry Georgea (Hotel Ruanda)