Kung fu Panda - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kung fu Panda

Kung fu Panda

Kung Fu Panda (2008.)

DreamWorks Animation

95' akcija, animirani, komedija

Režija:           John Stevenson, Mark Osborne

Scenario:        Jonathan Aibel, Glenn Berger

Producent/i:   Melissa Cobb

Zemlja:          USA

Linkovi:

službene stranice
imdb

Kung fu Panda

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.52
61
0.00

Upoznajte Poa, pandu koja je rekla 'ne' beskorisnom sjedenju u šumi i žvakanju bambusa. Njegov novi smisao života je kung fu.

Po (Jack Black) je jedna velika i pomalo nespretna panda koja radi u očevoj prodavaonici tjestenine, ali je uz to i najveći obožavatelj kung fua u cijeloj Dolini mira. Više od svega bi želio savladati ovu drevnu borilačku vještinu i sanja o tome da će jednoga dana postati pravi kung fu majstor. Njegovi idoli su članovi legendarne Žestoke petorkeTigrica, Ždral, Bogomoljka, Guja i Majmun. Oni su gradski heroji koji štite i paze na svoje sugrađane, a jedino što Po može je maštati o tome kako se bori s njima bok uz bok, sve dok sudbina ne umiješa svoje prste u cijelu priču.

Uskoro se pročuje vijest kako je hram borilačkih vještina u potrazi za mitskim ratnikom koji je, prema legendi, najjači od sviju i koji će predvoditi Žestoku petorku u njihovoj borbi protiv zla. Hram organizira veliko natjecanje, a svi se građani, uključujući i našeg Poa, zapute na ceremoniju kako bi saznali tko će pobijediti. Po se zabunom prijavi na natjecanje te spletom okolnosti biva proglašen legendarni ratnikom. On sada mora ispuniti drevno proročanstvo, a stvari se dodatno zakompliciraju kada se pročuje da je zli Snježni leopard pobjegao iz zatočeništva te se sada želi osvetiti Poovim sugrađanima. Žestoka petorka, predvođena guruom Shifuom, mora pripremiti Poa na susret s opasnim Snježnim leopardom, jer na kocki nije samo njegov život, već i sudbina cijelog grada.


'Kung fu Panda', trailer

'Kung fu Panda' je još jedna u nizu Dreamworksovih ('Shrek', 'Madagaskar') animiranih poslastica koja će sigurno nastaviti uspješan niz. Za to su se pobrinuli režiseri Mark Osborne i John Stevenson. Osborne je do sada režirao epizode omiljene animirane serije 'Spužvabob Skockani', a Stevenson je radio na filmovima kao što su 'Madagaskar', 'Sinbad – legenda o 7 mora' i sl. Glavna uloga dodjeljena je simpatičnom Jack Blacku koji je dokazao da zna napraviti dobar posao u 'Riba ribi grize rep', a tu su još i Angelina Jolie, Jackie Chan i još mnogi drugi iskusni glumci.

Još jedan pokazatelj dobrog uspjeha je i zarada na kinoblagajnama. 'Kung fu Panda' je u niti mjesec dana prikazivanja zaradila više od 155 milijuna dolara. Producenti zadovoljno trljaju ruke, a pošto su pronašli zlatnu žilu, možete sa velikom sigurnošću očekivati nastavke ovog zabavnog animiranog filma u skoroj budućnosti.

Internet stranica Rotten Tomatoes film je ocijenila s visokih 88%, a opće mišljenje glasi kako je ovo savršena kombinacija humora, borilačkih vještina i dopadljive animacije. New York Post je posebno pohvalio ekipu koja je osmislila i prikazala likove komentarom: 'Sve je tako detaljno i vidi se da su pazili na svaku sitnicu. Doslovno možete vidjeti svaku dlačicu na likovima.' New York Times jednostavno tvrdi: 'Ovaj film ima srce i dušu.', a Chicago Sun-Times naziva ga 'elegantnim i energičnim'

zl.m.