Gia - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Gia

Gia

Gia (1998.)

HBO / Continental film

120' drama, romansa, biografski

Režija:           Michael Cristofer

Uloge: Angelina Jolie, Mercedes Ruehl, Faye Dunaway, Elizabeth Mitchell, Kylie Travis

Scenario:        Jay McInerney, Michael Cristofer

Producent/i:   James D. Brubaker

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Gia

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.68
31
0.00

Angelina Jolie pokazala je kako se dobro snalazi i sa ženama u ekranizaciji tragične životne priče supermodela Gije Carangi.

Crnu stranu često puta ružičasto prikazanog života manekenki otkriva nam istinita priča o Giji Caringi (Angelina Jolie), 16godišnjakinji iz Philadelphije koja se krajem sedamdesetih godina otisnula u manekenske vode.

Temperamentna, pomalo divlja djevojka karijeru je prepustila vrsnoj agentici Wihelmine Cooper (Faye Dunaway) što se pokazalo kao sjajan potez. Ubrzo se, naime, našla na vrhu liste najtraženijih modela u svijetu.

Slava joj je, naravno, udarila u glavu, a nisu pomogli ni popratni elementi života na visokoj nozi. To se prije svega odnosi na prekomjerno uživanje u heroinu, potaknuto smržu agentice, koji ju je sa vrha brzo spustio na dno.

U teškim trenucima potporu joj pruža ljubavnica Laura (Mitchell) no ni ona joj neće moći pomoći u borbi sa simptomima AIDS-a, o kojem se tada malo znao.

Za ulogu žene koju mnogi smatraju prvim pravim supermodelom (iako se tom titulom diče i Cindy Crawford, Janice Dickinson i Dorian Leigh) Angelina Jolie je nagrađena zlatnim globusom, prvom značajnijom nagradom u karijeri.

i.k.