Zgodna i (ne)zgodna - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Zgodna i (ne)zgodna

Zgodna i (ne)zgodna

The Hottie & the Nottie (2008.)

Summit Entertainment

90' komedija, romansa

Režija:           Tom Putnam

Uloge: Paris Hilton, Joel Moore, Christine Lakin, Adam Kulbersh

Scenario:        Heidi Ferrer

Producent/i:   Myles Nestel, Victoria Nevinny, Neal Ramer, Hadeel Reda

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Zgodna i (ne)zgodna

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.92
13
0.00

Romantična komedija o tome kako otvoriti svoje srce i zatvoriti oči.

Nate Cooper zaljubio se u Cristabel Abbot na prvi pogled i to još kao šestogodišnjak. No, prije no što joj se uopće uspio obratiti, njegova se obitelj preselila. Život ga je upoznao s drugim ženama, ali niti jedna nije dorasla Cristabel. Uvjeren da je ona jedina prava djevojka za njega, Nate odluči preseliti natrag u Los Angeles i pronaći ju. Dobra vijest je da je još uvijek sama i predivna, a loša vijest je ta da postoji razlog zbog kojeg je sama – još uvijek je najbolja prijateljica ne baš sretna djevojčica koju Nate pamti iz prvog razreda.

Ta djevojčica je June Phigg, a njih dvije su nerazdvojne. Žive zajedno, zajedno idu na yogu, a čak bi i izašle u četvero sa svojim dečkima kada bi ga June imala. Cristabel jednostavno odbija ostaviti dragu June samu kod kuće, a pošto je Nate odlučio provesti što je više moguće vremena s Cristabel, on kreće u potragu za dečkom za June. No, čak i kada im plati, oni se razbježe kad ju ugledaju. A onda mu sine – njoj je potreban preobražaj. Sve se više sprijateljuje s njome i ona polako izlazi iz svoje čahure. Nate počinje shvaćati da djevojka njegovih snova uopće nije ona na kou je mislio, već ona druga, za koju se ispostavi da je i sama na svoj način lijepa i zgodna.


'Zgodna i (ne)zgodna', trailer

Režiser Tom Putnam autor je kratkometražnog filma 'Tom Hits His Head' koji je prikazan na više od dvjesto međunarodnih filmskih festivala, što je više no ijedan drugi film u povijesti kratkometražnih filmova. Bio je nominiran za Oscara, a dobio je i petnaest filmskih nagrada. No to nije spriječilo kritičarski fijasko koji je doživjela 'Zgodna i (ne)zgodna'. Na stranici Rotten Tomatoes ocjenjen je s mizernih 5% od strane kritičara, a čak je i kod obične publike prošao katastrofalno. Svaka čast onome tko pronađe jednu pozitivnu kritiku, a ovo su samo neke od negativnih – 'Bilo je nevjerovatno bolno, grozno i užasno odgledati ovaj film.' (Ebert & Roeper), 'Film izgleda kao da su ga snimila djeca u srednjoškolskom video-klubu, a što se humora tiče, šale su dosadne i predvidljive.' (New York Post), 'Zgodna i (ne)zgodna je uspjela postići samo jedno, a to je promocija jedne od najizraženijih anti-feminističkih poruka u novijoj filmskoj povijesti.' (Chicago Tribune).

Eto, film je izgleda sam po sebi loš, a ne ide mu u prilog ni činjenica da jednu od glavnih uloga igra sveprisutna i antipatična Paris Hilton ('Kuća voštanih figura') No, kako je u posljednje vrijemu u Hrvatskoj poprilično popularan fenomen 'Ružne Betty', a gledanost (dokumentarnih) serija koje govore o raznoraznim preobražajima i estetskim operacijama sve je veća, 'Zgodna i (ne)zgodna' ipak ima šanse za popravak dojma na kino-blagajnama.

zl.m.