CJ7 - Mali zeleni - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      CJ7 - Mali zeleni

CJ7 - Mali zeleni

Cheung Gong 7 hou (CJ7) (2008.)

Sony Pictures Classics / Blitz film i video

86' komedija, ZF

Režija:           Stephen Chow

Uloge: Stephen Chow, Xu Jiao, Tin Kai-man, Chan Kwok Kwan, Lee Sheung Ching

Scenario:        Stephen Chow, Vincent Kok, Kan-Cheung Tsang, Sandy Shaw, Chi Keung Fung, Fung Lam

Producent/i:   Stephen Chow, Han San Ping, Chui Po-chu

Zemlja:          Hong Kong

Linkovi: imdb

CJ7 - Mali zeleni

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
2
0.00

Furajući se na E.T.-a Stephen Chow nam isporučuje dirljivu priču sa simpatičnim CGI pesekom u naslovnoj ulozi.

Režiser i scenarist Stephen Chow namijenio si je trostruku ulgou u ovom, za njega nesvakidašnjem projektu namijenjenog najmlađima. Gledamo ga i u ulozi vrijednog radnika Tia koji dana provodi na gradilištu ne bi li sinu osigurao bolju budućnost, sve ono što on nikada nije imao.

Novac koristi za financiranje njegovog obrazovanja u elitnoj školi no Dicky se baš i ne uklapa u tamošnju elitu. Ne može se pohvaliti fancy igračkama kao ostala djeca, a ni odjevanju ne pridaje previše pažnje. Ti nije u mogućnosti nositi se s roditeljima druge djece te odlazi na smetlište ne bi li tamo pronašao nešto što će pokloniti sinu.

Tamo pronalazi misterioznu kuglicu koju donosi kući i poklanja ju mališanu. Ispostavlja se da je riječ o krajnje neobičnom, pomalo bizarnom ljubimcu sa nadnaravnim moćima. Dicky ga nastoji iskoristiti kako bi se istaknuo među ostalom djecom no CJ7 ima druge planove - opći kaos.

Ovaj prije svega dječji film zabavit će i odrasle kombinacijom ponekad najmlađima ne baš primjernog humora, socijalnog komentara današnje kapitalističke Kine i sladunjavosti.

i.k.