Oni žive - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Oni žive

Oni žive

They live (1988.)
93' akcija, horor, crna komedija

Režija:           John Carpenter

Uloge: Roddy Piper, Keith David, Meg Foster, George Flower

Scenario:        Frank Armitage

Producent/i:   Larry J. Franco

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Oni žive

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
3
0.00

zoidberg 14.01.2012 Ocjena recenzije : 0.0

dobar

ovo je jedan od 3, 4 meni dobra carpenterova film. Film ima scenarij koda ga je david icke pisao, još ona scena kad lik uleti u banku i kaže "I have come here to chew bubblegum and kick ass...and I'm all out of bubblegum." i počne rokat, jednostavno jedna od jačih fraza svih vremena..

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

cupac 20.10.2011 Ocjena recenzije : 0.0

John Carpenter's They Live

Po mom jedan od najboljih filmova od Carpentera također sam ga kupija na trafici jer ga nisam moga nigdi naci.Carpenter je dobro prikaza americko drustvo na kraju osamdesetih gdje srednji stalez jednostavno ne postoji gdje se šaka sirotinje predovođena Rodyjem piperom bori protiv Todoricevih vanzemaljaca.Vrlo zanimljiv film u kojem mi na momente dođe pitat carpentera naocale da vidim jer mozda ipak u pravu.Haha.Solidan

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Tonči kaštelan 20.02.2011 Ocjena recenzije : 0.0

david icke

ovaj fil sam mi je brat kupio na trafici
odličan fil tako simboličan
david icke ga često spominje na svojim predavanjima i mislim da je aktualan

za mene ovo nije niskobuđetni film
odlično je napravljen nećete se složiti
ali ovo je moje mišljene

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Triumpho 24.11.2009 Ocjena recenzije : 0.0

Kritika društva

Nakon što sam pogledao Mladi Mjesec ( iako još uvijek ne razumijem zašto sam to učinio ) morao sam se nečime smiriti, a kao melem na ranu došao je paket Carpenterovih filmova za 50 kn u Konzumu ( nemojte ovo shvatiti kao reklamu ). They Live je svakako bio prvi izbor. Satirični crnohumorni horor o vanzemaljcima fenomenalna je kritika suvremenog potrošačkog društva koje se ponaša kao da mu je kolektivno ispran mozak, a Sumrak je, primjerice, živi primjer te teze. Tema filma savršeno funkcionira na današnjem primjeru svijeta pogođenog globalnom krizom u kojem se najbogatiji još više obogate pridružujući se onoma koji su krizu i uzrokovali iz vlastite želje za probitkom. Možda su doista izvanzemaljci krivi, samo mi nemamo naočale kojima bi ih vidjeli kako nam se smiju u lice. Glumci su solidni za osamdesete ( što znači da ipak nisu tako dobri ), a iz prosjeka se izdiže karitmatični Roddy Piper, inače profesionalni bivši ''kečer''. Efekti su jeftini, ali jako dobro korišteni što naposljetku zaokružuje ovaj film kao odlično komponiranu cjelinu koju će svaki ljubitelj horora i SF-a znati cjeniti.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: