Ružna Betty -  prva sezona - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ružna Betty - prva sezona

Ružna Betty - prva sezona

Ugly Betty: Season 1 (2006.)

Continental film

966' komedija, drama

Uloge: America Ferrera, Eric Mabius, Tony Plana, Ana Ortiz, Vanessa Williams

Producent/i:   Silvio Horta, Salma Hayek, Ben Silverman, Jose Tamez, Marc Pennett

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Ružna Betty -  prva sezona

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.50
2
0.00

Američka adaptacija kolumbijske sapunice o neprivlačnoj i zbunjenoj djevojci koja se uspinje u površnom svijetu mode gdje se cijeni samo ljepota.

Betty Suarez je pametna i predana djevojka koja obožava modu i želi se baviti njome. No ona se svojim izgledom ne uklapa u taj svijet. Kad novinski tajkun Bradford Meade prepusti modni časopis Mode sinu Danielu, zaposli i Betty kao Danielovu pomoćnicu. Iako je Daniel isprva ne želi prihvatiti, Bettyn nepobjediv duh i svježe ideje polako ga osvajaju i oni postaju nepokolebljiv tim protiv u tom katičnom svijetu. 

Snimljena po uzoru na kolumbijsku sapunicu 'Yo Soy Betty La Fea', Ružna Betty zaživjela je u Hollywoodu zahvaljujući izvršnoj producentici Salmi Hayek. U glavnoj ulozi se našla potuno nepoznata America Ferrera, koja je već u prvoj sezoni osvojila  Emmy i Zlatni Globus za najbolju glumicu u komediji. Uz nju najpoznatije ime u seriji je prva tamnoputa Miss Amerike Vanessa L. Williams, koja je od pobjede 1983. postala popularno glumačko ime.

Nakon velikog uspjeha američke verzije, serija se počela snimati po cijelom svijetu (Meksiko, Kina), a to uključuje i Hrvatsku, gdje je Betty preimenovana u Ninu i također je smještena u uzburkani svijet domaće modne scene.