Wolfhound: Osveta ratnika - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Wolfhound: Osveta ratnika

Wolfhound: Osveta ratnika

Volkodav iz roda Serykh Psov (2008.)

Central Partnership

136' fantastika

Režija:           Nikolai Lebedev

Uloge: Aleksandr Bukharov, Oksana Akinshina, Aleksandr Domogarov, Igor Petrenko, Juozas Budraitis

Scenario:        Nikolai Lebedev

Producent/i:   Sergey Danielyan, Ruben Dishdishyan, Yuri Moroz

Zemlja:          Rusija

Linkovi: službena stranica

Wolfhound: Osveta ratnika

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.67
3
0.00

Wolfhound je neustrašivi ratnik koji mora osvetiti pokolj svoga klana, a pokušat će i osvojiti srce prekrasne djeve Elen.

Jednog mirnog i spokojnog dana u selo klana Sivih pasa došetao je Maneater. Izgleda da je tog dana ustao na lijevu nogu pa je odlučio organizirati masovni pokolj i ropstvo. Krenuo je tamaniti sve redom i metodom slučajnog odabira došao je i do Wolfhounda. Njemu se baš i nije svidjela ideja da ga netko bez ikakvog pretjeranog razloga prekrsti sjekirom posred čela pa je ipak nekako uspio izbjeći sigurnu smrt. Kada je naposljetku shvatio da je njegov cijeli klan ili ubijen ili porobljen, u njemu se probudila ogromna mržnja i želja za osvetom. I tako je naš Wolfhound naoštrio svoju vjernu sataru i krenuo na iznimno opasan put koji vodi do Maneaterovog dvorca.

Praćen svojim vjernim pratiocom – šišmišem Earthboundom – Wolfhound je spreman suočiti se sa bilo kojim izazovom kako bi jednom za svagda uništio prokletog Maneatera. Kada napokon stigne do zlog diktatora i njegova dvorca, Wolfhound u maniri najboljeg i najsjajnijeg ratnika rasturi Maneaterovu vojsku i osvoji dvorac sam samcat. Nevjerovatan poduhvat, ali to nije sve. U cijeloj toj zbrci uspjeva i osloboditi dva zarobljenika – plemića Tilorna i djevojku Niillt. Sljedeća postaja na njegovoj stazi osvete je gradić Galirad koji samo što nije zaratio sa zlim druidom Zhadobom.

Kralj Galiarda pristaje udati svoju kćer – princezu Elen – za mladića Vintara koji je sjajan i izvrstan ratnik i koji je spreman obraniti grad od zlog čarobnjaka. Problem je jedino u tome što Vintar živi u vrlo udaljenom kotaru i put dotamo je jako opasan i neugodan. Wolfhound tada pristaje otpratiti princezu Elen do njenog budućeg muža, ni ne sluteći što se zapravo krije iza ovog misterioznog i napetog putovanja.


'Wolfhound: Osveta ratnika', trailer

'Wolfhounda' je režirao i za veliko platno prilagodio ruski redatelj Nikolai Lebedev ('Tragovi Irisa') po uzoru na istoimeni roman spisateljice Mariye Semyonove. Ovaj dvojac je omogućio po prvi puta u filmskoj povijesti da glavni junak i cijeli establishment koji ga okružuje (drugi likovi, scenografija, oružja, itd.) budu upravo iz slavenske povijesti i narodne predaje i to nije baš mala stvar. Nakon nekoliko previranja oko toga tko bi trebao producirati (i financirati) cijeli ovaj projekt, odluka je pala na produkcijsku kuću Central Partnership.

Ova fantastična priča snimana je na nekoliko lokacija – Slovačka, Ukrajina, Rusija – i u njega je zbilja uloženo mnogo truda. Bezbrojni statisti, scenografija, šminka i specijalni efekti napuhali su budžet na visokih 20 milijuna dolara te je tako 'Wolfhound' postao najskuplji ruski film da sada.

zl.m.