Seks br. 101 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Seks br. 101

Seks br. 101

Sex and Death 101 (2008.)

Anchor Bay Entertainment/Blitz film i video

100' komedija

Režija:           Daniel Waters

Uloge: Winona Ryder, Simon Baker, Leslie Bibb, Julie Bowen, Sophie Monk, Mindy Cohn, Dash Mihok, Patton Oswalt, Tanc Sade, Neil Flynn, Corinne Reilly, Marshall Bell, Robert Patrick Benedict, Frances Fisher, Natassia Malthe

Scenario:        Daniel Waters

Producent/i:   Cary Brokaw, Elizabeth Zox Friedman, Greg Little

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Seks br. 101

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
8
0.00

Jedan muškarac, jedan popis, sto i jedna žena. Izgleda savršeno, ali ono što se isprva činilo kao ostvarenje fantazije pretvara se u noćnu moru.

Roderick Blank uspješan je moderni muškarac, zadovoljan svojim privatnim i profesionalnim životom. Međutim, tjedan dana prije nego što se oženi svojom prikladno konvencionalnom zaručnicom, Roderickov savršeno isplanirani život potpuno poremeti misteriozan email s popisom svih žena s kojima je do sada spavao. No, to nije sve jer se popis nastavlja sve do broja sto i jedan. Roderick ubrzo shvaća da popis također sadrži imena svih žena s kojima će u svom životu spavati. Nakon toga nije mu dugo trebalo da napusti svoju zaručnicu i odluči isprobati sve što mu je sudbina predodredila.

Tada naš Roderick kreće na odiseju koja ga isprva oduševljava. Ima tu svega i svačega – playboyeve zečice, djevojke iz privatnih škola pa čak i astronautkinja lezbijka. No, odiseja se ubrzo pretvara u komični užas, a Roderick se zaljubljuje u prekrasnu djevojku čije se ime ne nalazi na popisu. Susreće se i s Death Nell (Winona Ryder), fatalnom medijskom senzacijom koja zavodi muškarce, a potom ih dovodi u stanje duboke kome. Nažalost, ova opasna žena je na njegovom popisu i uskoro se ono što se isprva činilo kao ispunjenje snova pretvara u nerazrješivo klupko problema. Roderick s vremenom shvati da se mora prestati opirati popisu i pokušati ga kontrolirati.


'Seks br. 101', trailer

'Seks br. 101.' režirao je i napisao Daniel Waters koji je do sada radio na nekoliko zapaženijih scenarija ('Demolition Man', 'Batman se vraća'), a svoj režiserski debut doživio je 2001. godine s komedijom 'Happy Campers'. Kada su ga upitali kako to da se odlučio snimiti jedan ovako provokativan i netipičan film, on je odgovorio: 'Svijet je konstantno protiv seksa i nasilja u filmovima. Naravno, nasilje je prisutnije nego ikada, ali iskreno, što se dogodilo sa seksom? Današnji romantični filmovi gledateljima pružaju nerealan, naivan i prečesto aseksualan prikaz likova i događaja. Nadam se da će ova moja komična fantazija otvoriti put mnogim filmovima koji se bave onim što svi mi volimo i uživamo raditi, a to je seks.'

Narod otkako je vijeka i svijeta mudro zbori: 'Seks prodaje sve.' E, pa usprkos toj vječno interesantnoj temi koju ovaj film uporno obrađuje i svim najavama producenata koje su u sebi obavezno sadržavale atribute 'provokativan', 'drugačiji', 'skandalozan', itd., 'Seks br. 101' nije prošao baš sjajno kod kritičara, bilo da se radi o profesionalcima, ili običnim gledateljima.

Ova komedija ocijenjena je sa 27% na internet stranici Rotten Tomatoes i nitko nije baš pretjerano oduševljen odgledanim. 'Zašto jednostavno ne priznaju da su napravili meki pornić koji se od ostatka žanra razlikuje jedino po tome što je mrvicu suptilniji i profinjeniji?' (Toronto Star). Zanimljiv je i komentar New York Posta koji ovome filmu predviđa direktno putovanje na DVD te nadodaje kako će svaka videoteka imati problema gdje ga svrstati jer je preblag da bude pornić i prenaivan da bude smiješan.

zl.m.