Žestoki udar - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Žestoki udar

Žestoki udar

Deep impact (1998.)
121' ZF, film katastrofe

Režija:           Mimi Leder

Uloge: Robert Duvall, Téa Leoni, Elijah Wood, Morgan Freeman, Vanessa Redgrave, Maximilian Schell, Leelee Sobieski

Scenario:        Bruce Joel Rubin, Michael Tolkin

Producent/i:   Richard D. Zanuck, David Brown

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Žestoki udar

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.25
4
0.00

Četrnaestogodišnji Leo Biederman se pridružio školskom astronomskom klubu u nada da će ga školska kolegica Sarah primjetiti.

Ali upravo on je jedan od dvojice ljudi koji skreću pažnju znanstvenika na komet ogromnih dimenzija koji će se u bliskoj budućnosti zabiti u Zemlju. Godinu dana kasnije ambiciozna tv-novinarka Jenny Lerner (Tea Leoni) uvjerena je da je na tragu seks skandala u koji je umiješan političar, jer je na tragu misteriozne žene imenom Ellie. Iznenada je pozvana na tajni sastanak sa američkim predsjednikom Beckom (Morgan Freeman), gdje u zamjenu za šutnju dobiva ekskluzivno pravo na objavljivanje najveće svjetske tajne- Riječ je o imenu projekta E.L.E. koji opisuje dolazak ogromne prijetnje za opstanak čovječanstva i plana za poduzimanje akcije kojom bi se katastrofa spriječila.

Za zapovjednika misije određen je umirovljeni astronaut Tanner (Robert Duvall) koji predvodi internacionalnu ekipu mladih stručnjaka. Oni se ukrcaju na eksperimentalni svemirski brod sa zadatkom da krenu u susret kometi, slete na njezinu eruptivnu površinu i podmetnu nuklearne bombe u nadi da će uništiti kometu ili barem skrenuti njezinu putanju od Zemlje. U međuvremenu, narednih tjedana i mjeseci ostalim stanovnicima planete preostaje da se na svoj način suoče s blizinom smrti.