Žica - kompletna druga sezona - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Žica - kompletna druga sezona

Žica - kompletna druga sezona

The Wire: Season 2 (2003.)

HBO / Continental film

660' krimi, drama

Režija:           Ed Bianchi, Elodie Keene, Steve Shill

Uloge: Dominic West, Chris Bauer, Paul Ben-Victor, John Doman, Idris Elba

Scenario:        David Simon, Ed Burns

Producent/i:   David Simon, Robert F. Colesberry

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Žica - kompletna druga sezona

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
1
0.00

Druga sezona ove hvaljene policijske drame proširuje policijsku istrage iz crnačkog geta na luku za teretne brodove u Baltimoreu gdje je glavni izvor zarade šverc robe i ljudi. 

McNulty je degradiran u lučku patrolu, Daniels prebačen u tamnicu policijske arhive, Prez radi u predgrađima, a Greggs je zaglavila za uredskim stolom. U međuvremenu, na dokovima Baltimorske luke mase ljudi pokušavaju dobiti posao, a šefovi sindikata poduzimaju ilegalne mjere kako bi oživjeli posao. No uskoro će jezivo otkriće preokrenuti cijelu luku naglavačke. Dok se pripadnici jedinice hlade, počinje novi slučaj.

Dok se jedinica ponovo okupi, McNulty natovari svojim bivšim kolegama iz Odjela za umorstva 13 nepoznatih leševa mladih istočnoeuropskih djevojaka. Jedinica se formira sa ciljem istraživanja šefa spomenutog sindikata Franka Sobotke.  On je usko povezan sa organizacijom 'Grka' koji se bave švercanjem bijelog roblja iz istočne Europe. Tu su još i njegov sin i nećak koji se sami spremaju ući u posao sa opasnim 'Grcima'.

Također pratimo i oporavak Barksdaleove bande, obezglavljene nakon što je vođa Avon osuđen na 9 godina robije. Bandu sada vodi njegova desna ruka 'Stringer' Bell koji na sve načine pokušava ponovo pokrenuti posao, dok se istovremeno mora pobrinuti da su Avon i njegov nećak dobro zbrinuti u zatvoru.