Čudo u 34. ulici - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Čudo u 34. ulici

Čudo u 34. ulici

Miracle on 34th street (1994.)

20th Century Fox

110' drama, obiteljski, fantastika

Režija:           Les Mayfield

Uloge: Richard Attenborough, Elizabeth Perkins, Dylan McDermott, J. T. Walsh, James Remar, Jane Leeves

Scenario:        George Seaton, John Hughes

Producent/i:   John Hughes

Zemlja:          SAD

Linkovi: Imdb

Čudo u 34. ulici

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
1
0.00

Šestogodišnja Susan ne vjeruje u Djeda Božićnjaka. Tome ju je podučila njezina majka Dorey, koja radi kao glasnogovornica manhattanske robne kuće Cole's.

Istodobno, šarmantni starčić Kriss Kringle igrom slučaja zamijeni pijanog zaposlenika Cole'sa koji je zadužen glumiti Djeda Božićnjaka na paradi za Dan zahvalnosti. Gospodin Kringle postane takav hit da ga Elizabeth angažira kao stalnog zaposlenika robne kuće.

Takvog Djeda Božićnjaka djeca posjetitelji Cole'sa nikad nisu vidjeli. Ne samo da je s njima iznimno ljubazan nego govori i mnoge svjetske jezike, a što je najbolje, upućuje ih u kojem dućanu u gradu mogu kupiti jeftinije poklone, čak ako oni i nisu u Cole'su. Takvog zaposlenika bi htio dobiti i konkurentski lanac robnih kuća Express Store. A mala Susan postaje gotovo uvjerena da je on pravi Djed Božićnjak...

Snimljen na temelju istoimenog klasika iz 1947. godine, 'Čudo u 34. ulici' dražestan je i dobrodušan film koji ostaje vjeran duhu originala, uz nešto laganiji i elegičniji ton. Nostalgičan i sentimentalan, nosi poruku da ljudsko društvo u cjelini neće ustrajati u ciničnosti.

z.m.