Reci Da - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Reci Da

Reci Da

Yes Man (2008.)

Warner Bros. Pictures/Continental film

104' komedija

Režija:           Peyton Reed

Uloge: Jim Carrey, Zooey Deschanel, Bradley Cooper, Rhys Darby, John Michael Higgins, Danny Masterson, Terence Stamp

Scenario:        Nicholas Stoller, Jarrad Paul, Andrew Mogel

Producent/i:   Richard D. Zanuck, David Heyman

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Reci Da

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.30
30
0.00

markoboban 18.11.2011 Ocjena recenzije : 5.0

Samo reci 'da'

Polazeći od premise: 'Jedna reč može promeniti sve!' Peyton Reed ('The Break-Up') potpisuje pravu urnebesnu komediju o čoveku koji će doživeti potpunu transformaciju, od zlovoljnog bankarskog službenika do osobe spremne da uživa u svim čarima života.Inspirisani knjigom 'Yes Man', mladog škotskog pisca, Danny Wallacea, trio scenarista (Nicholas Stoller, Jarrad Paul i Andrew Mogel) uspeo je da prilagodi priču za potrebe filmske ekranizacije.Carl Allen (Jim Carrey) životari, bez volje da se druži, opredeljujući se za kauč i gledanje TV-a.Kada pristane da ode na program samopomoći, gde je suština reći 'da' svemu i bilo čemu, počinje njegova neverovatna transformacija.Ubrzo upoznaje i devojku slobodnog duha, Allison (Zooey Deschanel), tako da njegov život dobija jednu drugu, romantičnu dimenziju.No pitanje je do kada će trajati ovakva životna filozofija, a da Carl ne snosi ozbiljnije posledice...Sa pozamašnim budžetom od $70,000,000 i lokacijama po L.A. na kojima su napravljeni setovi, ova filmska priča pokušava da nam pokaže pozitivna životna iskustva, dotičući se i prisutnog problema otuđenosti savremenog čoveka.Carrey još jednom dokazuje svoj ogromni komičarski talenat, tako da nosi filmsku radnju na svojim plećima.Međutim, tu su do izražaja došli i neki sporedni likovi, pre svega šarmantna i zabavna Zooey Deschanel, koja izvrsno interpretira lik mlade devojke, koja živi život punim plućima, a vredi istaći i odličnu epizodu Terence Stamp, kao famoznog 'Yes' Gurua. Zanimljiva radnja, prožeta dovoljnom količinom humora (nekoliko zaista ludačkih, urnebesnih situacija), sa nešto neizbežne romantike i uvek poželjne dramatike (u traganju za sopstvenim identitetom).Brza smena kadrova, daje celoj filmskoj priči željeni ritam, pa ovde nema 'praznih hodova' koji bi gledaoca odvukli u neku dosadu ili smaranje.Nije loše, jer komedija ima sve potrebne sastojke, a tada je dobra zabava garantovana.Film takođe plasira publici poruku (kroz metaforu) koja definitivno može da nam proširi vidike, menjajući naš pogled na sam život odnosno može da nas odvede u pravcu preispitivanja vlastitog načina života.Da, da, ovo zaslužuje da se pogleda u svakom slučaju.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Genius 25.12.2009 Ocjena recenzije : 1.0

Jim Carrey

Film u klasičnom stilu Jim Carreya. Lagano zabavan, ali ne za pogledati više od jednom.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

andrej 23.05.2009 Ocjena recenzije : 1.0

reci da glupošču!!

prilično antipatičan i odbojan film...ne sviđaju mi se ne realne teme koje su ne moguće(kao i u filmu klik za savršen život)možeš mislit da ćeš sad svakoj situaciji na svijetu koja ti se ukaže govorit yes ma deee....pa čak i da izgubiš auto il novce il šta već...dobro da mu nije netko rekao da ga ubije pa bi ga još i ubio...prilično bizarno i film ne vrijedi nešt pretjerano a i sam film je nabacan tolkim scenama od kojih se uopće ne vidi smisao kao ono s harry potter zabavom ili s onom kineskinjom...priličan promašaj ali poklonit ću neku klimavu dvojku za jima

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Triumpho 27.04.2009 Ocjena recenzije : 0.0

Pozitivno

Postoji problem s komedijama. Teško je iskreno nasmijati čovjeka. Ono što je zaista smiješno već smo odavno vidjeli i više to nije. Zaista nije lako biti orginalan a usto još i duhovit te je to vjerojatno razlog što ne gledam komedije. Ovu sam pogledao jer je Carrey glavni glumac, a moram priznati kako cijenim njegov lik i djelo, a neki negovi prijašnji filmovi u najmanju su ruku sjajni. Osim što je dobar komičar, pokazao je da se jako dobro snalazi i u ozbilnijim ulogama, pa sam mu eto dao priliku. Kao što sam naveo u naslovu, film je izrazito pozitivan i jednostavan, ali ne i odviše smiješan. Carrey pokušava biti nešto suptilniji u svojoj glumačkoj izvedbi, ali najsmješniji je i dalje kada se krevelji, čega nema previše, na radost mnogih kojima to smeta. Mora se pohvaliti zanimljiva i orginalna radnja filma, ali osobno mislim da je sve to skupa moglo biti mnogo bolje napravljeno. Ovako ispada da se radi tek o prosječnom filmiću kojeg je Carrey učinio boljim možda za nijansu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

CityKino 07.03.2009 Ocjena recenzije : 1.0

Reci OK :)

Ako čete se prije ovog filma ravnati prema Jimjevim prijašnjim uradcima poput Ace Ventura, Lažljivac ili ne daj bože možda prema Ja, ja i Irena, e onda sigurno nećete doći na svoje… Ovaj uradak je nešto potpuno drugačije od spomenutih (kao i Čovjek na mjesecu koji je izvrsna drama), a razlog je kako bi neki rekli Carreyeva „istrošenost“ no ja bi rekao da se ovdje zapravo radi o tome da mu je već dosta urlanja, kreveljenja odnosno glumljenja debilnih retardiranih likova (iako je u gore spomenutim filmovima bio izvrstan).

Reci Da je odbacio gotovo sve ono što čini tipičan Jim Carrey film i ponajviše se oslanja na relativno originalan scenarij sa ponešto spontanog humora koji se hvala bogu ne zasniva na „tko će napravit debilniju grimasu“…

Sve u svemu vrlo solidan (suzdržan) uradak koji vjerojatno ne bi bio ni upola toliko zapažen da u njemu ne glumi Jim Carrey.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

ellena 19.01.2009 Ocjena recenzije : 0.0

fimiccc

ma film je perfektan pogotovo ako u njemu glumi jim.Komedija je odmah savladan.Ja sam ga gledala prije tjedan dana i jos se mijem njegovim tim vratolomijama super.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mary2611 18.01.2009 Ocjena recenzije : 1.5

film za samopomoć

zanimljivo ostvarenje jim carreya. iako ne toliko smješno (mislim da se i on već pomalo umorio od sebe samoga), ideja filma je uistinu zanimljiva.
samo reci da stvarima u životu na koje uvijek govoriš ne. fora. možda bi trebalo i pokušat.
pozitivna vibra, malo smijeha i dosta reklame za red bull-recept je filma yes man. gledljivo.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mrkemil 08.01.2009 Ocjena recenzije : 1.0

Slabo

Nikada nisam bio ljubitelj Jima Carreya i njegovih grimasa. Čovjek mi je jednostavno antipatičan. Možda se radi i o dobrome filmu. Meni osobno Carrey i njegovo prenemaganje nikada ne sjeda na svoje mjesto. Ali budući da je svako mišljenje zapravo subjektivno, možda biste i trebali otići pogledati film. Razlog tome je i publika koja se za vrijeme projekcije ovoga filma glasno smijala. Samo, zapravo ne znam čemu. Za mene je ovo još samo jedan u nizu slabašnih i nategnutih filmova. Možda sam ih ipak pogledao previše.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: