Početak kraja - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Početak kraja

Početak kraja

End of days (1999.)

Universal Pictures, Beacon Communications

117' fantastika, triler

Režija:           Peter Hyams

Uloge: Arnold Schwarzenegger, Gabriel Byrne, Robin Tunney, Kevin Pollak, CCH Pounder, Rod Steiger, Derrick O'Connor, Miriam Margolyes, Mark Margolis

Scenario:        Andrew W. Marlowe

Producent/i:   Bill Borden, Armyan Bernstein

Zemlja:          USA

Linkovi: Imdb

Početak kraja

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
2
0.00

Uznemirujuća filmska vizija s kraja 20. stoljeća, spoj misterije, akcije i strave s Arnoldom Schwarzeneggerom u glavnoj ulozi.

Vatikan, 1979. Sveti Otac prima obavijest da će upravo biti rođena djevojčica za koju proročanstvo tvrdi da će za dvadeset godina postati Sotoninom nevjestom. Rođenje njihovog djeteta označit će kraj čovječanstva...

New York, dvadeset godina kasnije. Cijela je zemlja u iščekivanju dolaska 2000. godine pri čemu se jedni raduju neviđenom slavlju, a drugi upozoravaju na moguće probleme. Bivši policajac Jericho Cane na rubu je samoubojstva otkako je tragično izgubio obitelj. Sa svojim partnerom Bobbyjem radi kao stručnjak za sigurnost i zbog depresije sve više pije. Kad u gradu zaredaju neobične nesreće, Jericho se nađe usred ostvarenja proročanstva koje kaže da će Sotona uoči dolaska 2000. godine potražiti novu nevjestu. To je dvadesetogodišnja Christine York koja godinama pati od strašnih vizija.

Redatelj Hyams nije se ustručavao šokantnijih prizora, ni što se tiče nasilja, ni što se tiče erotike (uz to, filmovi mu plijene osebujnom fotografijom s obzirom da pri snimanju preferira prirodno svjetlo).

z.m.