Klopka za inspektora Callahana - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Klopka za inspektora Callahana

Klopka za inspektora Callahana

Magnum Force (1973.)

Warner Bros. Pictures

124' krimi

Režija:           Ted Post

Uloge: Clint Eastwood, Hal Holbrook, Mitch Ryan

Scenario:        John Milius, Michael Cimino

Producent/i:   Robert Daley

Zemlja:          SAD

Linkovi: Imdb

Klopka za inspektora Callahana

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.50
2
0.00

Veličanstveni Clint Eastwood reprizira jednu od uloga koje su ga najviše proslavile, onu beskompromisnog inspektora Harryja Callahana, legendarnog Prljavog Harryja.

Nakon što je riješio slučaj brutalnog Scorpia, Harry Callahan nađe se suočen s drugom vrstom kriminala, onom zaštićenom paravanom policijske značke. Zbog pravnih i tehničkih zavrzlama čovjek je oslobođen optužbi za ubojstvo, no uskoro je pronađen mrtav, zajedno sa svojim odvjetnikom, vozačem i tjelohraniteljem. Callahan i novi partner Early Smith počinju istraživati, ali ih u tome spriječi njihov šef, poručnik Neil Briggs, čovjek kojeg Harry duboko prezire. Callahan i Smith, međutim, ne miruju, s obzirom na cijeli val krvavih ubojstava koji je zadesio San Francisco, a čija međusobna povezanost zapliće čvor sve do samog vrha policijske hijerarhije. Kada na njega pištolj potegne i sam šef, Harryju je jasno da su ovaj put ulozi mnogo veći.

- Što ako se uspaniče i počnu pucati?
Nema ništa loše kod pucanja, ako se puca u prave ljude.
To je kratki dijalog iz drugog dijela policijske sage o Prljavom Harryju, koja na najbolji mogući način ocrtava stav slavnog inspektora kada je riječ o obračunavanju s kriminalcima. Upravo su ta beskompromisna čvrstoća i gotovo manijakalna odlučnost proslavile naslovni lik, a od filmova o njemu učinile prave festivale akcije.