Priče za laku noć - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Priče za laku noć

Priče za laku noć

Bedtime Stories (2008.)

Walt Disney Pictures/Continental film

99' komedija, obiteljski, fantastika

Režija:           Adam Shankman

Uloge: Adam Sandler, Guy Pearce, Keri Russell, Richard Griffiths, Courteney Cox, Lucy Lawless, Teresa Palmer, Russell Brand, Aisha Tyler, Jonathan Pryce

Scenario:        Matt Lopez, Tim Herlihy

Producent/i:   Adam Sandler, Jack Giarraputo, Andrew Gunn

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Priče za laku noć

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.33
9
0.00

Adam Sandler obećao je svojoj djeci da će snimiti film u kojemu oni mogu uživati. Tako je nastala priča o domaru čije izmišljene bajke postaju stvarnost.

Na samom početku upoznajemo Martyja Bronsona koji vodi obiteljski motel, a u tome mu pomažu njegova djeca, Wendy i Skeeter. Iako je Marty sjajan otac te Wendy i Skeetera smatra svojim najvećim životnim uspjehom, u poslovnom svijetu nije baš snalažljiv. Upravo je zato primoran prodati svoj motel ambicioznom i lukavom poduzetniku Barryju Nottinghamu koji mu obeća da će jednog dana njegov sin Skeeter postati glavni menadžer. No prije toga mora odrasti i dokazati da je za to sposoban, ali kako Nottingham kaže: 'To je sigurna stvar.' Ubrzo nakon toga motel biva srušen te na njegovom mjestu niče luksuzni hotel u kojemu, nakon dugog niza godina, Skeeter (Adam Sandler) radi kao domar.

No, on i dalje sanja da će jednoga dana voditi hotel te svoju priliku vidi u najnovijem poslovnom potezu svoga šefa koji planira izgraditi potpuno nov, još luksuzniji i skuplji hotel. Ipak, posao glavnog menadžera rezerviran je za Nottinghamovog budućeg zeta, a kada Skeeter dozna za to padne u tešku depresiju. Tada ga njegova sestra Wendy (Courtney Cox) zamoli da pričuva njezino dvoje djece, Bobbi i Patricka, jer će ona biti odsutna neko vrijeme. Skeeter vrlo brzo osvoji klince svojim maštovitim i fantastičnim pričama za laku noć koje zažive nedugo nakon što su ispričane. Svaka priča za laku noć sljedeći dan pretvori se u novu avanturu, a kada Skeeter shvati o čemu se radi, pokuša okrenuti priče u svoju korist.


'Priče za laku noć', trailer

Adam Shankman ('Lak za kosu', 'Raspad sistema') režirao je 'Priče za laku noć' te priznaje da je oduvijek htio raditi sa Sandlerom: 'On je stvarno jedna od najvećih zvijezda u Hollywoodu i mislim da ga publika jednostavno obožava. Ujedno je stvarno simpa tip, vrlo prizemljen, pristojan i nimalo zadivljen samim sobom.' Sandler također tvrdi da je uživao radeći na ovom filmu, što ni ne čudi jer je oko sebe okupio svoje stare znance i prijatelje – scenarista Tima Herlihyja s kojim je surađivao na 'Slučajnom milijunašu' i 'Ludim vjenčanjima', Courtney Cox koja je glumila u 'Zatvorskom krugu', a kompletan producentski tim već je nekoliko puta ranije imao prilike raditi s ovim poznatim američkim komičarem ('Chuck, sada možete poljubiti Larryja', 'Vražji Nicky', 'Zohan je zakon!').

'Priče za laku noć' su ostvarile isti rezultat koji postigne većina Sandlerovih filmova – loše kritike, velika zarada. Prema rezultatima internet stranice Rotten Tomatoes, ova fantastična dječija priča rangirana je sa samo 23%, ali je zato u nešto više od mjesec dana zaradila preko 107 milijuna dolara. Pojedini mediji pišu ovako – 'Ovaj film potiče djecu na orginalnost i maštovitost, a njemu samom nedostaju ti sastojci.' (New York Daily News), 'Dobra ideja, ali loša realizacija.' (Arizona Republic). Oni mediji koji su 'Pričama za laku noć' dali pozitivnu ocjenu tvrde sljedeće – filmom će biti zadovoljni jedino najmlađi i eventualno pokoji roditelj iz pratnje. Ako se ne pronalazite u ove dvije skupine, preporučamo preskočiti. No, kao što smo već ranije rekli, loše kritike ne znače nužno i neuspjeh filma, pogotovo kada Sandler igra glavnu ulogu.

zl.m.