Krvavo Valentinovo - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Krvavo Valentinovo

Krvavo Valentinovo

My Bloody Valentine (2009.)

Lionsgate

101' horor, triler

Režija:           Patrick Lussier

Uloge: Jensen Ackles, Jaime King, Kerr Smith, Betsey Rue, Edi Gathegi, Tom Atkins, Kevin Tighe, Megan Boone

Scenario:        Todd Farmer, Zane Smith

Producent/i:   Jack Murray

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Krvavo Valentinovo

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
24
0.00

markoboban 29.01.2013 Ocjena recenzije : 5.0

Rudari

Patrick Lussier ('Dracula 2000') režira remake kanadskog slešera iz 1981. godine, po zajedničkom adaptiranom scenariju koji potpisuje dvojac: Todd Farmer & Zane Smith. U malenom rudarskom mestašcu Harmony (baš zgodno ime, he-he), desila se nesreća u rudniku koja je odnela pet života.Kao glavni krivac označen je mlađani Tom Hanniger (Jensen Ackles).Jedino je preživeo njegov stariji kolega, Harry Warden (Richard John Walters).No, nakon godinu dana provedenih u totalnoj komi, Harry se budi, baš na Dan zaljubljenih, da bi krampom masakrirao lokalne stanovnike, ubivši dvadeset i dvoje ljudi. Policija uspeva da ga nekako ucmeka i tako povrati mir gradiću.Prošlo je deset godina i na mesto zločina, u učmali Harmony, stiže omraženi Tom u nameri da kao većinski vlasnik, proda rudnik...Filmadžija Lussier koji se specijalizovao za horor žanr, uspeva da sklopi u skladnu celinu, staru pomalo izlizanu slasher priču sa sve prisutnijom 3D tehnologijom.Dakle, vešta režija je položila ispit kada se radi o napravljenim scenama koje obiluju nasiljem, gde vidimo puno krvi i raskomadanih delova ljudskog tela.Ubica je opako kostimiran, jer tip u radničkom kombinezonu, sa gas-maskom i ogromnim krampom, zaista deluje zastrašujuće.Glumački dometi na osrednjem nivou, mada pružaju minimum koji iziskuje horor žanr.Problem je suviše kliše situacija, naročito u prvom delu filmske radnje.Ipak završni deo filma izgleda veoma dobro, jer sadrži potrebnu dozu napetosti i
prosečnog gledaoca drži u grozničavom iščekivanju sve dok se ne otkrije identitet pravog zlikovca.Generalno posmatrano, ovaj horor nije me razočarao, čak bih mogao da konstatujem da je ispunio neka moja (skromna doduše) očekivanja.Ljubitelji podžanra - slasher horora, stoga bi mogli da se odluče i da ga odgledaju, bez ogromnih očekivanja, u smislu da će ovde naići na nešto što bi im ostalo u dužem sećanju.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

ema75 21.03.2010 Ocjena recenzije : 0.0

:D

Baš danas sam gledala ovaj film i predobar je. Radnja je neočekivana i neobična,baš zato je super. Jedva čekam 2. dio ;)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

laker24 02.12.2009 Ocjena recenzije : 1.0

Krvavo ništavilo...

Ne mogu reći da u ovom filmu ima išta zanimljivo, ono nešto što bi me natjeralo da i pomislim opet pogledati ovaj film.
Zašto? Mislim da je očito.
Film je prepun poznatih horor scena, onoga što smo vidjeli milijun puta. Priča isto ne predstavlja ništa novo, tako da je sve ovo zapravo već viđeno bezbroj puta. Klišejizirana rimejkana ekranizacija.
Ipak, postoji jedna svijetla točka. Ako ste za za besmislenu zabavu i klanje, ovaj film je dobro pogledati u kinu. I to je sve

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

jakša 06.07.2009 Ocjena recenzije : 1.0

Jako dobar 3D horor

Film svakako preporučujem svim ljubiteljima slashera... Film je super, a jos je i 3D, di ces bolje... Dosta krvi, dobra radnja, super twist na kraju...
Preporuka: da
Ocjena: 4

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Triumpho 16.06.2009 Ocjena recenzije : 0.0

Korektno odrađeno

Nakon traumatičnog iskustva sa Scaarom, na red je došao remake My Bloody Valentinea. Kako orginal iz '81. nisam gledao, moja su očekivanja bila prilično niska, što je vjerojatno potencirano i osobnom odbojnošću prema žanru. Nakon odgledanog, bio sam, međutim, prilično zadovoljan. Još jedan slasher početak, žrtva manijaka, gradić, vukojebina bla, bla, bla ( zašto se nitko ne odmakne od te već naporne rutine koj odmah na početku izaziva gađenje ? ). Dobro, barem nema tinejđera, osim na početku. I glupi su dakako. Party u rudniku !? Pa naravno. Zanimljivo je da akcija počinje gotovo odmah i ne staje cijeli film što mi se izrazito svidjelo. Nema nikakvog prenemaganja i dosađivanja sporom radnjom. Odmah znaš tko tu koga i samo hack 'n' slash. Efekti su jako dobri s nekoliko sjajnih scena ubojstava,poput izbijanja oka krampom, lopatom u ustima ili perilicom. Ubojica je zanimljiv ( i čovjek je, a ne nekakav zombie )te jako maštovito koristi kramp. Pohvalio bih i ideju rudnika kao mjesto velikog dijela radnje jer je kao stvoreno za slasher. Naravno i ovaj film pati od očtitih klišeja poput bu elemenata ili nelogičnih postupaka likova ali mu se može progledati kroz prste. Spomenuo bih i popriličnu dozu crnog humora na pravim mjestima, kao i solidnu glumu i karakterizaciju likova, što filmu dodatno povisuje ocjenu. Uglavnom, jedan od boljih slashera koje sam pogledao.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

rockm 23.05.2009 Ocjena recenzije : 1.0

kritčki pogled

jako loš film,,ne mogu vjerovati da netko može hvaliti glumu u ovom filmu,jer ono što sam ja vidio je nešto što se ne zove gluma,,najsmješniji mi je početak filma,,haha pa ono bi ja bolje odglumio,,:)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

andrej 09.05.2009 Ocjena recenzije : 1.0

zanimljiv i zamršen horor

moram prizna da nisam baš nešto očekivao puno od ovog horora i jedva sam ga uspio skinut...al kad sam g apogledao shvatio sam da je dobar...zamršene scene,odlična gluma,krvave scene i sve to daje jednu odličnu dozu zabave...nisam se nadao da je tom ubojica mislio sam na axela ali eto...nepredvidive scene dale su ovom filmu jednu solidnu četvorku hehh

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

tenib 18.02.2009 Ocjena recenzije : 4.0

3d

iako nisam gledao original, moram priznati da nako odgledanog remakea imam osjecaj kao da jesam. sve one dobre stvari koje su obiljezile slashere iz 80-tih tu su prisutne, primjerene naravno nasem vremenu i navikama. naivnost, golotinja, previdljiv, ali specifican kraj nisu negativna strana filma, vec pravi remake onoga u cemu smo uzivali u "starim" horrorima. 3d tehnika definitivno podize opci dojam, pa koliko god naporno bilo gledati film na taj nacin, ipak vrijedi... preporucio bi ga svima, no komentari ipak nisu toliko dobri, pa ga pogledajte ipak ako ste ljubitelji zanra.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: