Lakeview Terrace - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Lakeview Terrace

Lakeview Terrace

Lakeview Terrace (2008.)

Overbrook Entertainment/Blitz

110' drama, triler

Režija:           Neil LaBute

Uloge: Samuel L. Jackson, Patrick Wilson, Kerry Washington, Ron Glass

Scenario:        David Loughery, Howard Korder

Producent/i:   James Lassiter

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Lakeview Terrace

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.75
4
0.00

markoboban 19.04.2011 Ocjena recenzije : 5.0

Brižni komšija

Kada se u mirnom predgrađu L.A. poznatom kao Lakeview Terrace, doseli mladi bračni par, Chris (Patrick Wilson) i Lisa Mattson (Kerry Washington), nisu ni slutili da će postati 'veliki trn u oku', komšiji preko puta.A komšija je afro-amerikanac, policajac Abel Turner (Samuel L. Jackson), kome smeta međurasna bračna zajednica...Neil LaBute ('The Wicker Man') režira urbani mračni triler, zasnovan na kratkoj priči Davida Lougheryja, po kojoj je i napisan scenario.Pokušaj da se običnom gledaocu pokaže socijalni aspekt društva (poput američkog) za koga važi pravilo da nema netolerancije u bilo kom vidu, pa tako i kad je reč o boji kože.No uvek ima izuzetaka (neki to nazivaju 'ljudi starog kova'), pa tako i destruktivno delovanje pojedinca može ozbiljno da naruši jednu manju zajednicu poput ove smeštene u predgrađu L.A.Iako je možda budžet popriličan za ovakav film ($22,000,000), zarađenih blizu $40,000,000 za samo nešto više od mesec i po dana prikazivanja u američkim kinima, dokaz je da publika voli 'da zaviri komšiji u dvorište'.Svojevrsna kombinacija drame i trilera, ipak nije ponudila ništa novo, niti nešto što već nije obrađeno u brojnim filmovima slične tematike.Glumačka postava prosečna, mada je Samuel L. Jackson pokušavao da uzdigne radnju iznad proseka, ali bez većeg uspeha.Čist prosek u kome se ređaju scene koje vam se čine jako poznatim od ranije, valjda zato što ste tako nešto već videli, pod nekim drugim naslovom, u suštinski istovetnoj priči.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

borosana 06.04.2011 Ocjena recenzije : 0.0

dosadno

nisam ga čak ni pogledao do kraja...., al se slažem s noblesom kako se s.l. jackson stvarno srozao

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

nobles 07.03.2009 Ocjena recenzije : 0.0

dok sam krenuo gledati film, imao sam osjećaj da je loš, ruku na srce, al jackson se totalno srozao u zadnje vrijeme, doduše film me je ugodno iznenadio. relativno zanimljiva priča sa uvjerljivim likovima. jackson je skinuo lika u žicu, ali film ko film ništa posebno. definitivno je ostalo neiskorištenog prostora.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

CityKino 19.02.2009 Ocjena recenzije : 0.0

Black & White

Kad sam vidio da je film jedan od gledanijih u americi (2008) nisam očekivao neki spektakl, al opet i nisam se nadao takvoj dosadi s obzirom da je deklariran kao drama/triler.

Ne znam kakva je trenutna situacija u americi glede miješanih brakova (black&white), ali ovaj se film gotovo svojim većim dijelom bavi tim „problemom“ (u sadašnje vrijeme), ali tako da prikazuje samo odnos bračnog para (nesigurnost muža, koji je jel bijelac) a sa druge strane prikazuje Samuela L Jacksona kao polu ludog susjeda rasistu (koji je uz to policajac) koji ih ujedno terorizira.

Taj teror od strane Samuela L Jacksona trebao je dati onu trilersku i psiho notu filmu no nažalost toga je bilo vrlo malo, samo u tragovima iako je ulogu odglumio po meni vrlo dobro. Tako da na kraju film mi nije ni približno mučan da bude drama a boga mi ni približno napet za triler pa stoga ljubitelji ovog žanra definitivno neće doći na svoje.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: