In & Out - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      In & Out

In & Out

In & Out (1997.)

Paramount Pictures

90' komedija

Režija:           Frank Oz

Uloge: Kevin Kline, Joan Cusack, Tom Selleck, Matt Dillon

Scenario:        Paul Rudnick

Producent/i:   Scott Rudin

Zemlja:          SAD

Linkovi: Imdb

In & Out

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
1
0.00

Bila je to dodjela Oscara koju jedan gradić nikada neće zaboraviti!

Čini se kako Howard Brackett (Kevin Klein) ima u životu sve što bi muškarac njegovih godina mogao poželjeti. Dobar posao srednjoškolskog nastavnika, atraktivnu zaručnicu Emily (Joan Cusack), povezanu obitelj i poštovanje svih stanovnika malenog gradića u Indiani.

No sve će se to preko noći promijeniti kada se čitav gradić okupi pred malim ekranima kako bi pratio dodjelu Oscara gdje je jedan od nominiranih slavni glumac Cameron Drake (Matt Dillon), njihov bivši sugrađanin te Howardov bivši učenik. No kada mu uruče Oscara, kao priznanje za vrhunski odrađenu ulogu homoseksualca u jednoj vojnoj jedinici, Cameron istakne upravo svog bivšeg nastavnika kao gay uzor od kojeg je mnogo toga naučio.

Čitav grad je šokiran, a mediji oduševljeni pohrle u mali gradić kako bi napravili priču o gay nastavniku. Trudeći se objasniti svima kako je došlo do velikog nesporazuma, Howard će se upitati nisu li možda njegova fascinacija Barbrom Streisand, pretjerana gestikulacija i činjenica da još nije vodio ljubav sa zaručnicom, dokazi kako je zapravo gay.

Fantastičan scenarij, odlična glumačka postava i duhovit pristup ozbiljnoj temi 'izlaska iz ormara' svakako su dobitna kombinacija za komediju. Mnogo nominacija i različitih osvojenih nagrada (Oscar, Zlatni globus, Satellite, MTV nagrade) važna su priznanja kritike dok je i publika prigrlila ovu komediju koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.