Petak 13. - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Petak 13.

Petak 13.

Friday the 13th (2009.)

New Line Cinema/Blitz film i video

97' horor

Režija:           Marcus Nispel

Uloge: Jared Padalecki, Danielle Panabaker, Aaron Yoo, Amanda Righetti, Travis Van Winkle, Derek Mears

Scenario:        Damian Shannon, Mark Swift

Producent/i:   Michael Bay, Andrew Form, Bradley Fuller

Zemlja:          SAD

Linkovi: službene stranice

Petak 13.

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.80
20
0.00

amar kasumovic 14.02.2011 Ocjena recenzije : 0.0

opet petak 13

film je solidan,ali je vise sve izgubilo smisao jednostavno je sve isto i postaje dosadno
12 dijelova strasno

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

kurje oko 30.12.2009 Ocjena recenzije : 1.0

solidan horor uvijek ga se može pogledat

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

nobles 15.07.2009 Ocjena recenzije : 1.0

osobno, svidio mi se, doduše kraj mi je malo kmeljav, ali morali su ostaviti prostora za nesnosan broj nastavaka. mrvicu mi je jači od originala, ali oriđiđi je oriđiđi :). ubojstva su relativno maštovita, mogu progutat čak i objašnjenje kako jason uspjeva biti na svim mjestima. sviđa mi se što su isfurali jasona kao čovjeka, ali su si pljunuli u usta sa krajem ;)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Triumpho 20.06.2009 Ocjena recenzije : 3.5

Naporan si Jasone

U sto i prvom nastavku koji to zapravo i nije, već je prednastavak, Jason ubija mladež i nitko ga ne može zaustaviti ! Poznato ? Pa tako otprilike glasi sinopsis svakog Petka 13. do sada. U kroničnom nedostatku ideja pristupa se remakoveima, što donekle još i mogu shvatiti, ali rimejkati dva najdosadnija ( moje skromno mišljenje ), ali ujedno i kultna slashera potpuna je besmislica. Rob Zombie se uhvatio Helloweena kojeg sam mislio pogledati, ali nakon ovog neću, dok se Nispel (!? ) dohvatio Petka 13. Film je identičan svojim prethodnicima i razlikuje se samo činjenicom da se Jason ponaša kao čovjek ( doduše prilično poremećen čovjek, ali ipak čovjek ), a ne kao neki nadanaravni stvor, te time što uzima taoce ( jason i taoci, lol ). Specijalni efekti su uredu, a od pozitivnosti bih izdvojio fotografiju koja stvarno iskače iz prosječnosti. Likovi koje Jason tamani su antipatični i s glumom nisu baš na ''ti''. Njihova se životna filozofija temelji na drogi, alkoholu i seksu, a naš glavni negativac djeluje kao moralna presuda njihovoj razuzdanosti,he,he... Film je jako dosadan i predvidljiv. Ubojstva su nemaštovita i jednolična, a svaka je scena novi klišej koji vas može samo dobro nasmijati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

citadel 14.06.2009 Ocjena recenzije : 2.75

dosadni Jason

Od ovoga filma sve što sam vidio sam i sam očekivao, tako da sam se zapitao 'zašto sam ja ovaj film pogledao'? Jer naravno, volim horore i svakakvih sam smeća pogledao i zašto bih se ustručavao pogledati i ovaj kino hit, iako sam pola scena odvrtio u glavi i prije nego što sam pogledao film.
Da, ovo je još jedan prosječan remake. Radnja je po već tisuću puta oprobanom receptu. Glupi i bezperspektivni klinci odlaze na jezero u potrazi za provodom a zapravo ih čeka teror u kojem svi jedan po jedan umiru na raznorazne načine. Neke uloge su mi bile toliko iritantne da sam odahnuo kad ih je dobri stari Jason razriješio života. Mislim da su iritantne uloge napravljene s razlogom tako da bi njihova smrt i donekle imala smisla. Ja sam se za vrijeme filma uglavnom dosađivao i zabavne su mi bile neke scene usmrčivanja - što je i svrha ovog filma. Ali smijao sam se likovima koji se pokušavaju suprostaviti Jasonu, jer je njega nemoguče ubiti. Čak i kad je mrtav, on opet nekim čudom oživi, npr. munja udari u njegov grob. U ovom slučaju, nakon što je dobio nož u prsa i glavu mu dobrano zgratala nekakva kosilica i nakon što je bačen uduboko jezero, on izranja i grabi curu gdje se scena automatski zamrzava i film biva završen. Kod ovakvih filmova za vrijeme gledanja je najbolje ostaviti mozak u frižideru, jer bilo kakva njegova upotreba može opasno naštetiti vrijednošću ovoga filma. Svi koji su željni ubijanja i klanja bez puno filozofiranja i neke dubine neka slobodno pogledaju ovaj Petak 13. Ako ga i propuste, to nije nekakav problem. Vjerujem da nas u skorijoj budučnosti čeka i Petak 13 - 24. dio s podnaslovom 'Jason ponovo ubija'. A sad neka uzmem svoj mozak iz frižidera i vratim ga gdje mu je mjesto. Zar ste zbilja povjerovali da sam ovaj film gledao s mozgom u glavi???

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

andrej 13.06.2009 Ocjena recenzije : 1.0

Petak 13

eto kad sam odgledao sve djelove serijala petak 13 bio bi i red da sam i ovaj pogledao..istina je da je sličan tj.isti kao i svi ostali djelovi ali šta sad???zato i postoji petak 13 da se sve svodi na isti kalup...onda bi svi djelovi od drugih filmova bili isto bezveze ako smatrate da se petak 13 ne treba više snimat pa uzmimo za primjer film vrisak u kojem po meni nema ništa dobro a sad se priča da nastavljaju sa snimanjem..prema tomeee slično je ali je opet različito..tijekom filma ima dosta strašnih scena koje su i mene prestrašile a pogotovo na kraju kad misliš da je sve gotovo on napadne whitney ufff scary...a sad malo negativnih strana:jedinastvar koja ne valja je gluma pa to je nešto katastrofalno u ovom filmu..mislim ubiju ti prijatelja a ona jedva da vrisne ili kad joj otmu brata također jako loše...i odmah sam na početku znao da će whitney preživjet i mogao ju je odma na početku ubit da ju nije tam držao zarobljenu bez razloga a sve je druge ubio..prvi dio filma je također nepotreban..opet jedna prolazna baš i nešto nevredljiva teen seksualna priča o petku 13...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

johnny08 31.05.2009 Ocjena recenzije : 3.4

Petak 13. po 12. put! Ima li kraja???

Ne samo da nema kraja hollywoodskom recikliranju starih horora (od kojih su neki kultni), nego očito i da nema kraja serijalu 'Petak 13.' Ovo je dvanaesti film o Jason Voorheesu, čiji ja osobno od početka nisam fan kao ostalih kultnih slash hororaca poput 'Strave u Ulici Brijestova' ili 'Brda Imaju Oči'. No vrijeme brzo prolazi dok ispunjavate 90 minuta života Jasonovim besmislenim jurcanjem za jadnim mladim ljudima koji samo hoće partijati. Iako lokalna baba upozorava našeg glavnog junaka da Jason samo želi da ga se pusti na miru, očito da našem 'hokejašu' ne smeta malo akcije pa on trči (nikada nije bio brži!!), gađa iz samostrela, ubija na sve načine, ali mamin privjesak mu je slaba točka. Glumačka ekipa je pomno birana pa tako možemo uz bijelce naći i crnca i Azijata (da su svi sretni), a imena poput Travis Van Winkle (već dugo nisam gledao tako lošu glumu) nam osiguravaju odličnu dozu smijeha. Redatelj Nispel je već radio remake 'Teksaškog masakra..' i moram priznati da zadržava dobru atmosferu no točno dvanaest puta smo vidjeli isti film o Jasonu pa je meni nekako već dosta. No budite sigurni da će Jason i 13-ti puta krenuti u skidanje glava; nažalost ili nasreću, kako kome...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mrkemil 06.03.2009 Ocjena recenzije : 1.57

Četvrtak, 6

Film nije baš nešto posebno zanimljiv. Jason prvu skupinu teenagera pobije u prvih desetak minuta. Nakon toga brat traži svoju sestricu. Pritom naiđe na drugu skupinu teenagera koju će Jason s lakoćom ubiti u slijedećih 70-ak minuta. Svi znamo da se Jasona ne može ubiti, jer onda u budućnosti ne može postojati nastavak Petak 13 (89 dio).
Ono što je meni bilo zanimljivije je bio obračun sa dva maloljetna polupijana idiota koji su sjedili u kino dvorani i pričali cijelo vrijeme za vrijeme projekcije ovoga hororčića i ometali nas druge u gledanju Jasonovih zlodjela. Prvi put sam ih prostrijelio pogledom da prestanu. Nisu shvatili, možda i zbog toga što nova generacija idiota (next generations of idiots), apsolutno ništa ne shvaća. Drugi puta, inspiriran Jasonom odlučio sam reagirati. Ustao sam se sa stolice i upitao dva idiota u stilu Clinta Eastwooda: Koliki Vam je kvocijent inteligencije? Naravno da je odgovor na to pitanje jako težak za dva pijana idiota, jer oni nisu čuli za pojam inteligencije, stoga sam nažalost ostao bez odgovora. Nakon projekcije jedan od ta dva idiota me počeo provocirati, pa sam ga pokušao izganjati. Naravno da sam odustao, jer zašto trčati zbog idiota. Da se radi npr. o zgodnom mačetu tipa Eva Mendes rado bih potrčao.
Jednom mi je jedan čovjek rekao: Ti si dobar, ali na tebe će se uvijek lijepiti idioti. Moram priznati da sam ga se sjetio na dan kada sam gledao Petak 13-ti, a to je dan Četvrtak 6-ti. Zahvaljujući tome što sam unutar ovoga filma proživio svoj vlastiti film sa dvojicom idiota ovome filmu ću dati prolaznu ocjenu. Ubio bih se od dosade da sam cijelo vrijeme morao gledati Jasona i njegova sranja, u mislim već desetom nastavku Petka 13-og.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: