Njemu baš i nije stalo - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Njemu baš i nije stalo

Njemu baš i nije stalo

He's Just Not That Into You (2009.)

New Line Cinema/Continental film i video

129' komedija, drama, romansa

Režija:           Ken Kwapis

Uloge: Ben Affleck, Jennifer Aniston, Drew Barrymore, Jennifer Connelly, Kevin Connolly, Bradley Cooper, Ginnifer Goodwin, Scarlett Johansson, Kris Kristofferson, Justin Long

Scenario:        Abby Kohn, Marc Silverstein

Producent/i:   Nancy Juvonen

Zemlja:          SAD / Njemačka / Nizozemska

Linkovi: službena stranica

Njemu baš i nije stalo

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.37
27
0.00

Ako te nije nazvao, ako ne spava s tobom, ako je oženjen drugom, vrlo vjerojatno je da mu baš i nije stalo.

Još otkada je imala pet godina, Gigi su uvijek govorili da će vrlo lako prepoznati koji je dečko zainteresiran za nju – to je obično onaj koji se ponaša kao zbunjena budala. Danas, nakon mnogo godina, Gigi se svakodnevno bori da pronađe ljubav svog života. Problem je jedino u tome što uvijek traži na pogrešnim mjestima, izlazeći s muškatcima kojima jednostavno baš i nije stalo do nje. Upravo je to bio slučaj i sa njezinim posljednjim spojem, Conorom, nakon kojeg je dotični više nikada nije nazvao. Ipak, Gigi se uspjela uvjeriti u nekoliko (ne)mogućih razloga – možda ga je lupio auto, možda je morao posjetiti baku, možda je izgubio mobitel.

Odlučila je posjetiti njegov omiljeni bar kako bi 'slučajno naletila' na njega i razriješila situaciju. U baru upoznaje Conorovog prijatelja Alexa koji odmah shvati o čemu se radi te objasni Gigi kako Conoru i nije baš stalo do nje. U međuvremenu, Conor, koji upravo odlazi sa spoja s Gigi, nazove svoju djevojku Annu (Scarlett Johansson) da provjeri što ima novoga kod nje. Ona se nalazi u supermarketu gdje upoznaje Bena i njih dvoje razmijene brojeve jer Ben tvrdi da poznaje ljude koji bi joj mogli pomoći oko njene glazbene karijere.

Benov prijatelj Neil (Ben Affleck) promatra sve iz automobila i čudi se što to njegov prijatelj radi, pošto je ovaj već neko vrijeme oženjen za Janine (Jennifer Connelly). No, ima Neil i svojih problema – kada dolazi kući dočeka ga njegova dugogodišnja djevojka Beth (Jennifer Aniston) sa viješću da se njena mlađa sestra udaje. Neil dobro zna gdje vodi ovaj razgovor pošto je Beth već nekoliko puta spominjala ženidbu, ali njemu se cijla ideja braka jednostavno ne sviđa. Uskoro njihova veza doživi pravu krizu, što poveže sve aktere ove romantične komedije u jednu veliku zbrku.


'Njemu baš i nije stalo', trailer

Temeljen na iznimno popularnom bestseleru Grega Behrendta i Liz Tuccillo, pisaca koji su surađivali na televizijskoj seriji 'Seks i grad', film 'Njemu baš i nije stalo' donosi priče o skupini međusobno povezanih osoba i njihovim vezama koje sežu od plitkih izlaženja do dubokih, mutnih bračnih voda. Cijelu priču režirao je Ken Kwapis, američki redatelj koji je javnosti najpoznatiji po televizijskim projektima 'Malcolm u sredini' i 'Pod kaznom do smrti', a u svojoj karijeri imao je i nekoliko zamjećenijih dugometražnih filmova ('Dozvola za vjenčanje', 'Beautician and the Beast').

Scenarij su napisali Abby Kohn i Marc Silverstein koji su već ranije surađivali na nekoliko projekata, a kada se pogleda popis glumaca u 'Njemu baš nije stalo', jasno je na koju kartu igra ovaj film. Uz već spomenute, tu su i Drew Barrymore, Bradley Cooper, Ginnifer Goodwin, itd. No, izgleda da ovaj provjereni producentski trik redanja poznatih i traženih glumaca nije upalio, barem ne što se kritike tiče. Kod običnih gledatelja priča je sasvim drukčija, ali o tome nešto kasnije.

Kod kritičara stanje je sljedeće. Internet stranica Rotten Tomatoes ovu je romantičnu komediju ocijenila sa slabih 42%, a konsenzus kritika glasi ovako – usprkos najboljim namjerama talentirane postave, film jednostavno premalo vremena posvećuje pojedinim likovima te ih tako svodi na dobro poznate stereotipe. Naravno, bilo je onih koji nisu štedili drvlje i kamenje: 'Ako želite vidjeti kako izgleda život u dvadesetima s nula zabave, onda je ovo prava stvar za vas.' (TIME Magazine), 'Nemaštovit i zaboravan naslov kojeg bi svi trebali izbjeći u širokom krugu.' (Globe and Mail).

Moramo priznati da se i nama čini malo prenategnuta činjenica da sve ove silne seksi glumice tumače žene koji imaju problema sa pronalaženjem partnera, ali izgleda da šira publika nema nekih većih zamjerki glede 'Njemu baš i nije stalo'. Oni ovaj naslov opisuju kao jedan zabavan 'chick flick' koji će bez ikakvih problema nasmijati svoju publiku. Ovome u prilog ide i činjenica da je film u dvadesetak dana prikazivanja zaradio više od 70 milijuna dolara, a ta cifra i dalje raste.

zl.m.