Iron Maiden: Flight 666 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Iron Maiden: Flight 666

Iron Maiden: Flight 666

Iron Maiden: Flight 666 (2009.)

Banger Films, EMI

112' dokumentarni, glazbeni

Režija:           Sam Dunn, Scot McFadyen

Uloge: Bruce Dickinson, Janick Gers, Steve Harris, Nicko McBrain, Dave Murray, Adrian Smith

Scenario:        Sam Dunn, Scot McFadyen

Producent/i:   Sam Dunn, Scot McFadyen

Zemlja:          SAD

Linkovi:

Imdb
službene stranice

Iron Maiden: Flight 666

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
2
0.00

'Let 666' ne ide u pakao, nego u kina. Iron Maideni su pilotirali svojim avionom, obišli cijeli svijet, odsvirali turneju i snimili dokumentarac.

Legende heavy metala, Iron Maiden, dobili su svoj prvi dokumentarac. 'Iron Maiden: Flight 666 – The Movie' je dugometražni film s njihove velike svjetske turneje 'Somewhere Back In Time' koja je počela u veljači 2008., a trajala do ožujka 2009. U sklopu turneje Maidenovci su 10. kolovoza '08. posjetili i Split, no taj koncert nažalost nije u ovom dokumentarcu koji obuhvaća samo koncerte iz veljače i ožujka 2008. Svejedno, i u snimci iz tih par mjeseci vidi se kako je turneja vrlo ambiciozna.

Bend je rasprodao 23 arene u Aziji, Australiji i Americi. Svirali su u 13 zemalja, zaustavili su se i u Azerbajdžanu i Papua Novoj Gvineji po gorivo, te su ukupno proputovali 70,000 kilometara. Pritom ih je gledalo oko pola milijuna obožavatelja. Sve to bilo je moguće jedino pomoću njihovog vlastitog 'letećeg tepiha' koji im je omogućio nesmetano putovanje kao i prijevoz kompletne opreme i scenografije. Posebno uređeni Boeing 757 prenosio je 12 tona glazbene i koncertne opreme, a Maidenovci su ga od milja zvali ED FORCE ONE. Pjevač Bruce Dickinson pilotirao je avionom veći dio puta. 

 
'Iron Maiden: Flight 666', trailer.

Bend su cijelo vrijeme na putu i turneji pratili Scot McFadyen i Sam Dunn, nagrađivani filmaši iz kanadske Banger Productions, zaslužni za heavy metal dokumentarce kao što su 'Metal, A Headbangers Journey' i 'Global Metal'. Kao što je to i obbičaj u takvim filmovima, dobili su neograničen pristup bendu na sceni i iza kulisa. Film je snimljen u visokoj definiciji i - naravno - uz odličan zvuk, 5.1 surround kojeg je miksao kućni producent benda, Kevin 'Caveman' Shirley.

Film će se u Hrvatskoj prikazivati ekskluzivno u zagrebačkom Movieplexu, a osim u Hrvatskoj, bit će prikazan u još samo 8 zemalja (Velikoj Britaniji, Austriji, Njemačkoj, Irskoj, Nizozemskoj, Španjolskoj, Švedskoj, Južnoj Africi). Koliki je interes publike za ovaj film najbolje se očituje u činjenici da je premijerna projekcija rasprodana do posljednjeg mjesta prvog dana čim su karte puštene u prodaju, više od mjesec i pol prije projekcije!

z.m.