Push - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Push

Push

Push (2009.)

Summit Entertainment/Blitz

111' ZF, triler

Režija:           Paul McGuigan

Uloge: Chris Evans, Dakota Fanning, Camilla Belle, Djimon Hounsou, Maggie Siff, Scott Michael Campbell

Scenario:        David Bourla

Producent/i:   William Vince, Bruce Davey

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Push

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.57
14
0.00

Znanstveno-fantastični triler čiji glavni protagonisti koriste super moći kako bi spriječili zlu vladinu organizaciju u osvajanju svijeta.

A ta zla vladina organizacija ima i svoje ime – Divizija. Ako ste mislili da se CIA, ili FBI bave mutnim i tajanstvenim poslovima te da su oni najgori od najgorih, prevarili ste se. Na polju prevara, laži i zataškavanja Divizija je daleko ispred konkurencije jer oni provode jedan od najzlobnijih planova ikad – genetski modificiraju nedužne građane kako bi ih pretvorili u poslušnu vojsku 'psihičkih' ratnika koji svojim novostečenim moćima mogu ubijati, klati, pljačkati, itd. Svatko tko im se usprotivi biva eliminiran, a Nick Gant (Chris Evans) je na samom vrhu njihove podugačke liste za odstrijel.

Njegov prvi susret s Divizijom bio je poteresan i strašan za tada još malog Nicka. Prije deset godina Divizija je ušetala u njegov život i ubila njegovog oca, a Nick otada živi u konstantnom strahu i čini sve kako bi ostao 'ispod radara'. Problem je u tome što on također ima psihičke moći koje su jako interesantne Diviziji i spremni su na sve kako bi ih se dočepali. Nickovo posljednje utočište je prenapučeni Hong Kong gdje je puno lakše izbijeći tajne agente koji su poslani u potragu za njime. No, tada u njegov život ulazi Cassie Holmes (Dakota Fanning), trinestogodišnja djevojčica koja je u potrazi za tajnom koja bi mogla značiti kraj Divizije.


'Push', trailer

Na redateljskoj stolici 'Pusha' sjedio je škotski režiser Paul McGuian koji je u svojoj karijeri imao nekoliko solidnih naslova ('Opaki igrači', 'Wicker Park'), a ovo je njegov prvi izlet u znanstveno-fantastične vode. Za projekt se zainteresirao kada je saznao da su Amerikanci i Rusi po završetku Drugog svjetskog rata provodili tajne eksperimente kako bi dobili savršene vojnike i agente čiji bi moćni arsenal oružja činile telekineza, manipulacija drugima i 'čitanje' misli. No, cijeli taj projekt obavijen je gustim velom tajne pa je teško reći da se scenarij, kojeg je napisao David Bourla, temelji na stvarnim i istinitim događajima.

Što se kritika tiče, slobodno možemo reći da je 'Push' lagano 'popušio' jer je na internet stranici Rotten Tomatoes osvojio ocjenu od niskih 21%. Opće mišljenje kaže kako su jedina jaka strana ovog filma specijalni efekti, a sve ostalo je čisti promašaj. Negativni komentari uglavnom se koncentriraju oko traljave režije i pomalo dosadnog scenarija, ali bilo je i onih kojima se film svidio. Među njima su i Washington Post koji tvrdi kako je ovo idealan naslov za zabavu i razonodu, te Philadelphia Inquirer koji piše: 'Lako se uživiti u zabavnu radnju punu dobre akcije i sjajnih vizualnih efekata.'

zl.m.