Cobra - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Cobra

Cobra

Cobra (1986.)

Warner Bros. Pictures

87' akcija

Režija:           George P. Cosmatos

Uloge: Sylvester Stallone, Brigitte Nielsen, Reni Santoni, Andrew Robinson, Brian Thompson, John Herzfeld, Lee Garlington

Scenario:        Sylvester Stallone (prema knjizi Paule Gosling)

Producent/i:   Yoram Globus, Menahem Golan

Zemlja:          SAD

Linkovi: Imdb

Cobra

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.50
2
0.00

Sylvester Stallone u jednoj od legendarnih uloga osamdesetih - policajac za specijalne zadatke, kojeg svi koji ga poznaju, a i oni koji žale što su ga upoznali, znaju kao Cobru! 

Banda neofašističkih kriminalaca, predvođena samoproglašenim Nightom Slasherom (Brian Thompson), provaljuje u kuće i automobile, ubijajući ljude bez ikakvog povoda. Kada jedan od pripadnika bande pokuša orobiti maleni dućan, čije mušterije uzme kao taoce, na mjesto zločina je pozvan beskompromisni policajac Marion Cobretti (Sylvester Stallone), koji riješivši slučaj dolazi do korisnih informacija o Nightu Slasheru. Kasnije te noći, dođe do još jednog ubojstva, kojem svjedoči mlada Ingrid Knutsen (Brigitte Nielsen). Ingrid počinje dobivati brojne prijetnje, a jedini tko je može zaštiti upravo je Cobra. 

Temeljen na hit romanu 'Fair Game' Paule Gosling, 'Cobra' je jedan od najslavnijih i najboljih akcijskih naslova osamdesetih godina, zlatnog doba žanra. Sylvester Stallone upravo je tada bio u naponu snage i na vrhuncu slave, nalazeći se usred snimanja filmova 'Ramba' i 'Rockyja', dvaju ključnih serijala koji su ga proslavili, pa je i ovdje na visini zadatka, te se teško dosjetiti tko je mogao bolje i preciznije utjeloviti nezaustavljivog Cobru. Film osim akcije nudi i upozorenje na tada rastuće neonacističke sklonosti pojedinih kriminalnih organizacija.