Brak je mrak - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Brak je mrak

Brak je mrak

Why Did I Get Married? (2007.)

Lionsgate/Blitz

113' komedija, drama, romansa

Režija:           Tyler Perry

Uloge: Tyler Perry, Janet Jackson, Malik Yoba, Jill Scott, Sharon Leal, Tasha Smith, Michael Jai White, Denise Boutte, Lamann Rucker

Scenario:        Tyler Perry

Producent/i:   Reuben Cannon

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Brak je mrak

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.29
7
0.00

Filmska adaptacija Perryjeve uspješne kazališne drame koja govori o težini održavanja ljubavne veze u modernim vremenima.

Kada se osam vjenčanih prijatelja s koledža nađe na godišnjem odmoru u snijegom pokrivenim planinama Colorada, oni očekuju zabavu i opuštanje, a dobiju potpuno neočekivano iznenađenje. Ambicioznoj Dianne i njezinom tolerantnom, ali 'već pomalo sitom svega' suprugu Terryju (Tyler Perry) pridružuju se popularna psihologinja i uspješna spisateljica Patricia i njezin suprug, arhitekt Gavin.

Tu su i Angela i Marcus koji se konstantno svađaju iako se jako vole, a posljednji bračni par čine Sheila, draga žena koja je nezadovoljna svojim izgledom i težinom, i Mike koji dodatno potiče njene frustracije svojim zajedljivim komentarima i konstantnim trčanjem za drugim ženama. Međutim, za razliku od ostalih njihovih putovanja, dinamika ove grupe promijenit će se zbog dvije pridošlice.

Tu su Sheilina navodna prijateljica Trina, koja potajno spava s njezinim suprugom, i Troy, bivši broker na Wall Streetu, koji je svoju karijeru stavio na čekanje kako bi se brinuo o bolesnome ocu. Ništa ne bi moglo stvoriti više drame od ovih deset ljudi tijekom produženog vikenda u udaljenoj kolibi, čije prljave tajne jedva čekaju da budu otkrivene. Svi će se oni, prije ili kasnije, upitati: 'Zašto sam u braku?'


'Brak je mrak', trailer

Režiser i scenarist Tyler Perry svoju je filmsku karijeru započeo 2002. godine kada snima komičnu dramu 'Dnevnik lude crnkinje'. Četiri godine kasnije uslijedio je svojevrsni nastavak, 'Madeino obiteljsko okupljanje', a nakon toga Perry se posvetio mnogim projektima, kako kazališne tako i filmske prirode. Sada je pred nama 'Brak je mrak' i ovdje je Perry okupio glumačku ekipu koju čine njegovi dobri prijatelji s kojima je imao prilike surađivati na svojim prijašnjim projektima, a ovoga puta pridružila im se i Janet Jackson.

Što se kritika tiče, 'Brak je mrak' slijedi tradiciju dosadašnjih Perryjevih filmova – kritičari i nisu baš nešto oduševljeni, ali je zato zarada na box officeu sasvim solidna. Internet stranica Rotten Tomatoes izrekla je svoj prijeki sud – iako film nudi neke zanimljive i drugačije poglede na moderan brak, cijela priča izgleda prilično melodramatično i pretjerano. Ocjena se zaustavila na 44% puta ka uspjehu, a ovako kažu pojedini mediji – 'Dobar film sa sjajnom glumačkom postavom koja će vrlo lako prenijeti poruku do publike.' (Boston Globe), 'Likovi prolaze dobro nam poznate probleme, ali to čine na jedan nov i osvježavajuć način.' (Variety).

zl.m.